Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Ο υπεράκτιος πλούτος(τα “κλεμμένα”…) των Ελλήνων αντιστοιχεί στο 64% του ΑΕΠ!

 

Ο υπεράκτιος πλούτος(τα “κλεμμένα”…) των Ελλήνων αντιστοιχεί στο 64% του ΑΕΠ

Η Ελλάδα είναι μία φτωχή χώρα με πλούσιους κατοίκους! Μόνο που ο πλούτος των πλουσίων δεν είναι στην Ελλάδα γιατί φρόντισαν με απατεωνιές και αλχημείες να τον έχουν σε φορολογικούς παραδείσους εκτός της χώρας. Όλα αυτά τα χρήματα δεν είναι τίποτε άλλο από βρόμικες μίζες από τα υπερκοστολογημένα δημόσια έργα και φυσικά τα κονδύλια της ΕΟΚ, που ροκάνισαν κι έκλεψαν οι επιτήδειοι του κομματικού κράτους.

Ο Γκάμπριελ Ζούκμαν, Επικεφαλής του Φορολογικού Παρατηρητηρίου στην ΕΕ, αναφέρθηκε στην ελληνική φοροδιαφυγή.

Το σημαντικότερο γεγονός αποτελεί ότι ο υπεράκτιος πλούτος των Ελλήνων αντιστοιχεί στο 64% του ΑΕΠ, καθώς πολλοί πλούσιοι Έλληνες ήταν ιδιοκτήτες offshore χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων και ακινήτων σε πολλά παγκόσμια οικονομικά κέντρα, όπως την Ελβετία, το Ντουμπάι, το Λονδίνο και το Παρίσι. Ο παγκόσμιος μέσος όρος υπεράκτιου πλούτου ανέρχεται στο 12%.

Το γεγονός αυτό οφείλεται ως επί το πλείστον στα υψηλά επίπεδα φοροδιαφυγής που ξεκίνησαν εδώ και πολλά χρόνια όταν και δεν υπήρχε η δυνατότητα ανταλλαγής πληροφοριών και στοιχείων μεταξύ των τραπεζών.

Ο μέσος όρος όλων των χωρών, όπως διαβάσατε παραπάνω, του μαύρου χρήματος που πηγαίνει σε φορολογικούς παραδείσους είναι 12%. Στην Ελλάδα είναι… 64%! Φαίνεται πως είμαστε η χώρα με τους περισσότερους κλέφτες στον κόσμο και οι κλέφτες αυτοί ανήκουν στο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο του ψευτορωμαίικου.

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: