Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Φαίης Μπακογιώργου - Συνελήφθησαν μάνα, αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της!

 

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη η οποία είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στις αρχές Οκτωβρίου του 2021 καθώς, όπως έγινε γνωστό, σήμερα Τετάρτη συνελήφθησαν η μητέρα της, η αδερφή της καθώς και η κοπέλα που τη φιλοξενούσε.

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, η οποία ξεκίνησε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας της 23χρονης.

Οι τρεις γυναίκες είναι αντιμέτωπες με βαρύτατες κατηγορίες: για δύο ανθρωποκτονίες -τη δολοφονία της 23χρονης και μίας ηλικιωμένης γυναίκας- καθώς και για εμπορία ανθρώπων.

Φωτογραφία της Φαίης πριν από την κακοποίηση

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή καθώς, όπως φαίνεται, πίσω από τον θάνατο της 23χρονης μητέρας τριών παιδιών κρύβονταν οι δικοί της άνθρωποι, αυτοί που θα έπρεπε κανονικά να την προστατεύουν.

Η δικηγόρος, κυρία Βούλα Δημητριάδου, μιλώντας στο protothema.gr, δήλωσε σχετικά: «Η μητέρα της 23χρονης, η αδερφή της καθώς και η σπιτονοικοκυρά που την φιλοξενούσε συνελήφθησαν και κατηγορούνται για σοβαρότητας κακουργηματικές πράξεις. Η μητέρα της κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού κατηγορείται για ανθρωποκτονία, για επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για εμπορία ανθρώπων καθώς φέρεται να την εξέδιδε. Η αδερφή της κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων».

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη των τριών γυναικών

Συνελήφθησαν, σήμερα 8 Νοεμβρίου 2023 πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατόπιν σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, τρεις (3) γυναίκες για υπόθεση ανθρωποκτονίας γυναίκας, η σορός της οποίας είχε βρεθεί τυλιγμένη σε κουβέρτα, πρωινές ώρες της 8-10-2021 σε πεζοδρόμιο στην Κυψέλη.

Πρόκειται για:

57χρονη, η οποία κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα, ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης, επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμου ατόμου – συνοίκου και εγκύου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου – ανηλίκου, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή,

23χρονη, η οποία κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπου, τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα και για ανθρωποκτονία με δόλο και

59χρονη, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

https://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: