Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Το Ισραήλ καλεί τους πολίτες να εκκενώσουν τις νότιες περιοχές της Γάζας – Μετά το οπλοστάσιο βρέθηκε και τούνελ της Χαμάς στο Αλ Σίφα!

 

Τούνελ της Χαμάς και φορτηγάκι με οπλισμό, παρόμοιο με αυτό της επίθεσης των Ισλαμιστών, στις 7 Οκτωβρίου ισχυρίζεται ότι εντόπισε ο Ισραηλινός στρατός, στο προαύλιο του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα. 

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι στους χώρους του ιδρύματος, βρέθηκαν ίχνη των ομήρων, ενώ σε κοντινό κτήριο, εντόπισαν το άψυχο σώμα μιας 65χρονης, που είχε απαχθεί από τα κιμπούτς. Με ρίψη φυλλαδίων, οι Ισραηλινοί, καλούν σε εκκένωση 4 πόλεων στο νότιο τμήμα, της Λωρίδας της Γάζας. 

Σήμερα Παρασκευή (17/11) έγινε γνωστό ότι βρέθηκε η σορός νεαρής στρατιώτη που είχε απαχθεί την 7η Οκτωβρίου. 

Όπως μεταδίδουν οι «Times of Israel» το πτώμα της νεαρής γυναίκας ανασύρθηκε από ένα κτίριο δίπλα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ισραήλ για ταυτοποίηση ενώ η κηδεία της έχει προγραμματιστεί για αργότερα σήμερα. 

Κατά το ίδιο δημοσίευμα, τα στρατεύματα συνεχίζουν την έρευνα για τρομοκρατικές υποδομές στο νοσοκομειακό συγκρότημα. 

Μετά το οπλοστάσιο βρέθηκε και τούνελ της Χαμάς στο Αλ Σίφα Όπλα, τεχνολογικό εξοπλισμό και ένα κέντρο διοίκησης εντόπισε ο ισραηλινός στρατός στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας. Παράλληλα, αργά το βράδυ της Πέμπτης δημοσιεύτηκαν και πλάνα από την είσοδο μιας σήραγγας της Χαμάς στο συγκρότημα. Πλάνα που κυκλοφόρησαν από τους IDF δείχνουν τη σήραγγα ανάμεσα σε κτίρια στο χώρο του νοσοκομείου. Υποστηρίζουν ότι σε κοντινή απόσταση βρέθηκε και ένα φορτηγό της Χαμάς με όπλα μέσα σε αυτό. 

Όπλα ανακαλύφθηκαν και μέσα στο νοσοκομείο Αλ Γκουντς της Γάζας, υποστηρίζουν οι Ισραηλινοί, οι οποίοι δίνουν στοιχεία και για το εσωτερικό μιας σήραγγας της Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο Ραντίσι.

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: