Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Εξόρμηση του Μετώπου Νεολαίας στον τόπο Θυσίας του Παύλου Μελά – ΒΙΝΤΕΟ

 


Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εξόρμηση των νέων μελών του Μετώπου Νεολαίας στην γη της θυσίας του Παύλου Μελά.

Η ημέρα ξεκινά με τους Συναγωνιστές να βρίσκονται από νωρίς το πρωί στην Καστοριά, και στον μητροπολιτικό ναό για τον πρωινό εκκλησιασμό. Το πέρας της Θείας Λειτουργίας γίνεται αφορμή να σταθούν μπροστά στο μνημείο του Μητροπολίτου Γερμανού Καραβαγγέλη, όπου ο επικεφαλής του τοπικού πυρήνα αναπτύσσει την σημαντικότητα του έργου αυτού του μεγάλου ιεράρχη.

Στη συνέχεια, αποδίδεται φόρος τιμής στο βυζαντινό παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μητροπόλεως, όπου αναπαύονται τα λείψανα του Ήρωα και της συζύγου του, Ναταλίας Δραγούμη. Πριν την αναχώρηση από την πόλη, η επίσκεψή και στο τοπικό μουσείο Μακεδονικού Αγώνα γίνεται αφορμή για να ζωντανέψουν ακόμα περισσότερες ηρωικές σελίδες ιστορίας.

Έτσι, ξεκινά η ανάβαση προς το χωριό “Μελάς”. Εκεί, πραγματοποιείται κατάθεση στεφάνου στο μνημείο που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού, με τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο του Κινήματος μας να αντηχούν στις πλαγιές όπου κερδήθηκε η ελευθερία της Μακεδονίας. Η συνάντηση με την οικογένεια που διατηρεί έως σήμερα το σπίτι όπου τραυματίστηκε θανάσιμα ο Παύλος Μελά, και η ξενάγηση σε αυτό, φέρνει στην επιφάνεια τα πιο έντονα συναισθήματα της ημέρας. Ως ελάχιστη πράξη αφοσίωσης στη μνήμη του Ήρωα, οι νέοι της Χρυσής Αυγής μεταβαίνουν στο κενοτάφιο μέσα στο δάσος, και επιμελούνται την καθαριότητα του σημείου που αποτέλεσε το πρώτο σημείο ταφής του από τους Έλληνες.

Η συγκεκριμένη δράση δεν αποτελεί απλά μια απόδοση τιμής στον Παύλο Μελά, αλλά και μια διδακτική εμπειρία που μεταφέρει το πνεύμα της θυσίας του στις επόμενες γενιές. Αποτελεί επίσης μια ευκαιρία καλλιέργειας της Συναγωνιστικότητας μεταξύ των νεότερων μελών του Κινήματος, μέσω της συναίσθησης του ιστορικού καθήκοντος που εγείρει ο συμβολισμός τέτοιων τοποθεσιών, καθώς και μέσω στιγμών υγιούς ψυχαγωγίας στην Ελληνική φύση.


https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: