Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

 

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

“Η Χρυσή Αυγή αποτέλεσε έμπνευση για το ακροδεξιό κοινό της Αμερικής … Είναι ένα σύμβολο που εμπνέει»

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ υπήρξε ένα φαινόμενο στην πολιτική ζωή του μεταπολέμου και μάλιστα στην αρχή του 21ου αιώνα. Ξεπέρασε τα σύνορα της Ελλάδος και για τον λόγο αυτό ασκήθηκαν πιέσεις για την παράνομη δίωξή της από ισχυρούς εξωτερικούς παράγοντες. Για τον λόγο αυτό και ενώ η ηγεσία της βρίσκεται στην φυλακή και το Κίνημα υπό διωγμόν συνεχίζουν την λάσπη και την συκοφαντία εναντίον της. Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω που δημοσιεύθηκαν σε αντιφασιστική ιστοσελίδα:  

“Η Ρόζα Βασιλάκη είναι ερευνήτρια. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Ιστορίας της Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Bristol. Έχει διδάξει ιστορία και κοινωνιολογία σε πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ και στη Μεγάλη Βρετανία. 

“Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Press, φιλοξενήσαμε την πανεπιστημιακό Ρόζα Βασιλάκη, η οποία ειδικεύεται στα ζητήματα της ακροδεξιάς … «Μέσα σε αυτή την τελευταία εικοσαετία έχετε τροποποιηθεί η διαδικασία διεθνοποίησης αυτών των δικτύων της άκρας δεξιάς» παρατηρεί.

Φέρνει επίσης στη συζήτηση το παράδειγμα της διαδήλωσης της ακροδεξιάς στο Σάρλοτβιλ της Βιρτζίνια, το 2017. «Κάποιοι από τους παρευρισκόμενους που ανήκουν στην άκρα δεξιά μίλησαν για το πώς εμπνεύστηκαν από τις πράξεις της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή αποτέλεσε έμπνευση για το ακροδεξιό κοινό της Αμερικής. Βρέθηκε στη Βουλή και είχε μία ευρεία δράση και παρουσία στην ελληνική κοινωνία. Αποτελεί για πολλές από αυτές τις ομάδες πρότυπο. Είναι ένα σύμβολο το οποίο εμπνέει» λέει.”

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: