Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ ότι εμποδίζει τη βοήθεια προς τη Γάζα!

 

Η Χαμάς καθυστερεί την απελευθέρωση των ομήρων, κατηγορεί το Ισραήλ ότι εμποδίζει τη βοήθεια προς τη Γάζα.  Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς κατηγόρησε το Σάββατο το Ισραήλ ότι παραβιάζει τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και δήλωσε ότι καθυστερεί την απελευθέρωση άλλων ομήρων. 

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κασάμ της Χαμάς δήλωσαν ότι δεν θα απελευθερώσουν άλλους ομήρους έως ότου το Ισραήλ δεσμευτεί να επιτρέψει στα φορτηγά βοήθειας να εισέλθουν στη βόρεια Γάζα.  Το Ισραήλ δεν εξέδωσε άμεση απάντηση. Νωρίτερα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού είχε δηλώσει στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM ότι, εκτός από αλλαγές της τελευταίας στιγμής, 13 ισραηλινοί όμηροι αναμένεται να απελευθερωθούν, σύμφωνα με το Reuters. 

Το Ισραήλ αναμενόταν να απελευθερώσει άλλους 39 Παλαιστίνιους κρατούμενους σε αντάλλαγμα. Σύμφωνα με τους όρους της προσωρινής συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός που επιτεύχθηκε μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, η τρομοκρατική ομάδα θα απελευθερώσει 50 ομήρους που συνελήφθησαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ με αντάλλαγμα 150 Παλαιστίνιους κρατούμενους. Το Ισραήλ θα επιτρέψει επίσης την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της τετραήμερης κατάπαυσης του πυρός. 

Πενήντα φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, νερού και ιατρικών προμηθειών, εστάλησαν στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που ξεκίνησε την Παρασκευή, ανακοίνωσε νωρίτερα το Ισραήλ.    Αντιδρώντας στην έκθεση, ο πρώην διοικητής του USS Cole, Kirk Lippold, δήλωσε στο Fox News: «Δεν μπορείτε να εμπιστευτείτε τους τρομοκράτες». 

Με πληροφορίες από το Reuters και το Fox News 

επιμέλεια κειμένου Ν. Αγαπηνός

https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: