Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα αναλάβει την «ευθύνη ασφαλείας» στη Γάζα μετά τον πόλεμο!

 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ θα αναλάβει «ολοκληρωτική ευθύνη ασφάλειας» στη Λωρίδα της Γάζας για αόριστο χρονικό διάστημα μετά τον πόλεμο που διεξάγει αυτή τη στιγμή εναντίον της Χαμάς, επαναλαμβάνοντας την απόρριψή του για κατάπαυση του πυρός προτού το κίνημα απελευθερώσει τους ομήρους, όπως σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

Ο Νετανιάχου είπε σε τηλεοπτική συνέντευξη που διεξήχθη στο αμερικανικό δίκτυο ABC News ότι «το Ισραήλ θα αναλάβει, για αόριστο χρονικό διάστημα, συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» στη Γάζα.

Πρόσθεσε: «Αν δεν αναλαμβάνουμε αυτή την ευθύνη για την ασφάλεια, αυτό που θα αντιμετωπίσουμε είναι το ξέσπασμα της τρομοκρατίας της Χαμάς σε κλίμακα που δεν μπορούμε να φανταστούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιος υποτίθεται ότι θα κυβερνήσει τη Λωρίδα της Γάζας μετά τον πόλεμο, ο Νετανιάχου είπε: «Αυτοί που δεν θέλουν να συνεχίσουν στον δρόμο της Χαμάς».

Ο Νετανιάχου τόνισε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας αν η Χαμάς δεν απελευθερώσει τους ομήρους που κρατούσε από τότε που εξαπέλυσε την ξαφνική και άνευ προηγουμένου επίθεσή της στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

«Δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός – συνολική κατάπαυση του πυρός – στη Γάζα χωρίς την απελευθέρωση των ομήρων μας», είπε.

Πρόσθεσε, «όσον αφορά (…) μια κατάπαυση του πυρός για μικρά χρονικά διαστήματα – μια ώρα εδώ, μια ώρα εκεί – αυτό είναι κάτι που έχει ήδη συμβεί».

Και συνέχισε, «Νομίζω ότι θα μελετήσουμε τις συνθήκες για να επιτρέψουμε την είσοδο αγαθών – ανθρωπιστικών αγαθών – ή την έξοδο των ομήρων μας, αλλά δεν νομίζω ότι θα υπάρξει συνολική κατάπαυση του πυρός».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι οποιαδήποτε μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός θα ωφελούσε τη Χαμάς.

Είπε, «Αυτό θα εμποδίσει τις προσπάθειές μας να απελευθερώσουμε τους ομήρους μας, γιατί το μόνο πράγμα που επηρεάζει αυτούς τους εγκληματίες και τη Χαμάς είναι η στρατιωτική πίεση που ασκούμε».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για την άνευ προηγουμένου επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς πριν από ακριβώς έναν μήνα, ο Νετανιάχου είπε: «Φυσικά».

Sky News Arabia

The Hellenic Information Team

Δεν υπάρχουν σχόλια: