Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

Πέτρος Τατσόπουλος κατά Χρυσής Αυγής!

 

Πέτρος Τατσόπουλος κατά Χρυσής Αυγής 

Ο Πέτρος Τατσόπουλος είναι λογοτέχνης, γράφει μυθιστορήματα, που σε άλλους αρέσουν και σε άλλους δεν αρέσουν. Μπορεί να αλλάζει κόμματα και να έφθασε από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά την εμμονή εάν όχι ψύχωση με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν την έχασε. Έτσι στο ιστολόγιο the toc έγραψε άρθρο αναφερόμενο στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Πριν απαντήσουμε στα όσα έγραψε ένα δημοσίευμα παλαιό για την ένταξή του στην Νέα Δημοκρατία που θριαμβευτικά ανακοίνωσε τότε ο ίδιος ο Μητσοτάκης: 

«Τη σημασία της διεύρυνσης της Νέας Δημοκρατίας με πρόσωπα που δεν προέρχονται από τον χώρο της σηματοδοτεί η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να εντάξει στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών τον καταξιωμένο συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο …”

Στο άρθρο του λοιπόν, έχει υπότιτλο την εξής φράση “Σήμερα, ακόμη κι ένα παιδί του δημοτικού αν ρωτήσεις –από εκείνα που παίρνει στροφές το μυαλό τους, τις διαόλου κάλτσες- μάλλον θα σου πει ότι η Χρυσή Αυγή ήταν η “κακιά μάγισσα” του παραμυθιού …”

Χωρίς να το θέλει ίσως από λογοτεχνική διαστροφή ο Πέτρος Τατσόπουλος λέει την αλήθεια, γράφει ότι έστησαν ένα παραμύθι και δαιμονοποίησαν ένα πολιτικό Κίνημα έτσι ώστε κι ένα μικρό παιδί να θεωρεί την Χρυσή Αυγή ως την κακιά μάγισσα του παραμυθιού, του δικού τους παραμυθιού. Αναφορά κάνει και στον ιδρυτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ γράφοντας τα εξής: 

“Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, όπου στεκόταν και όπου βρισκόταν, δήλωνε τη σιχασιά του για το γεγονός ότι ήταν αναγκασμένος (προσωρινά, καθώς ήλπιζε) να κάθεται στα ίδια έδρανα με τους υπόλοιπους κοινοβουλευτικούς …”

“Σιχασιά” ποτέ δεν δήλωσε ότι ένιωθε και ούτε χρησιμοποίησε αυτήν την έκφραση. Είχε δηλώσει ότι δεν αισθάνεται άνετα μέσα στο κοινοβούλιο και αυτό όχι για το υπέροχο νεοκλασσικό κτήριο, αλλά για το γεγονός ότι αντιδημοκρατικά οι μπολσεβίκοι και φιλελεύθεροι βουλευτές εξύβριζαν με το χειρότερο τρόπο το εθνικιστικό Κίνημα κι όποτε έπαιρνε τον λόγο αποχωρούσαν από την αίθουσα. Τι θα ήθελε ο κ. Τατσόπουλος να το “ευχαριστιέται” ο συναγωνιστής Μιχαλολιάκος; Ήταν σε ένα περιβάλλον εχθρικό κι αυτό ήταν ξεκάθαρο και την εχθρότητα την προκαλούσαν οι άλλοι και όχι αυτός, αυτοί που δεν σεβάστηκαν την ψήφο του λαού που έφερε την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στην βουλή.

Τελικά καταφεραν κι έβγαλαν έξω από την βουλή την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και την έβαλαν φυλακή. Από το κείμενο του Τατσόπουλου κρατώ όμως την φράση:  

“Η ιδεολογία της Χρυσής Αυγής κυκλοφορεί ξανά ελεύθερη”

Ό,τι και να κάνουν οι κάθε λογής Τατσόπουλοι ας γνωρίζουν ότι μία Ιδέα ποτέ δεν φυλακίζεται.

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: