Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Καίγεται η μισή Ελλάδα απόψε!

Καίγεται η μισή Ελλάδα απόψε!
Νέα φωτιά στην Μόρια απόψε, εκτός ελέγχου το μέτωπο στην Ηλεία.

Μπαράζ πυρκαγιών (ή μήπως εμπρησμών...) σήμερα στην χώρα με πολλά μέτωπα στην Αττική, στην Ηλεία και ασφαλώς την «περίεργη» φωτιά που ξέσπασε στην Μόρια.

Μάλιστα, δυο νέα μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν αμέσως μόλις σκοτείνιασε απόψε στα τμήματα του καταυλισμού του ΚΥΤ της Μόριας που δεν είχαν καεί σήμερα τα χαράματα. Η καταστροφή πλέον είναι ολοκληρωτική και θυμίζουμε ότι χθες την νύχτα υπήρχαν και άλλα μέτωπα πυρκαγιάς στο νησί, ενώ μόλις πλησίασαν οι πρώτες δυνάμεις της πυροσβεστικής στο hotspot, οι κατά τ’ άλλα «φιλήσυχοι πρόσφυγες», πετούσαν πέτρες στους πυροσβέστες για να καθυστερήσουν την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Τις ίδιες ώρες έχουμε μεγάλες φωτιές στον νομό της Ηλείας όπου κινδυνεύουν σπίτια, αλλά το ίδιο και στα Καλύβια Αττικής, όπου η φωτιά πέρασε από αρκετές περιοχές του Σαρωνικού.  Τέλος, πυρκαγιά είχαμε στην Νέα Μάκρη αλλά και στην… Κηφισιά, όπου ευτυχώς δεν απειλούνται κατοικίες!

Πόσο «τυχαίες» είναι όλες αυτές οι πυρκαγιές μέσα σε λίγες ώρες; Το αφήνουμε στην κρίση σας, αλλά αυτό σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία ή άφεση αμαρτιών για το... επιτελικό κράτος των "αρίστων", που δήλωναν... πανέτοιμοι για τις πυρκαγιές στις αρχές του θέρους!
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: