Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Φεβρουάριος 1941 όταν η Ελλάδα “πούλησε” πρώτη φορά το Καστελόριζο

 

Είναι Φεβρουάριος του 1941 και η Ελλάδα έχει κατανικήσει τους Ιταλούς στα όρη της Βορείου Ηπείρου και προχωρεί. Οι Γερμανοί θέλουν και είναι γνωστή και η επί του θέματος επιστολή του Νικολάου Πλαστήρα, την πολεμική απεμπλοκή από τα Βαλκάνια. Όμως, ο Ιωάννης Μεταξάς έχει πεθάνει μόλις λίγες ημέρες πριν και οι Άγγλοι κυβερνούν την Ελλάδα και θέλουν να προκαλέσουν την επίθεση της Γερμανίας στην χώρα μας για να ανοίξουν ένα ακόμη μέτωπο.

Τότε, λοιπόν, τον Φεβρουάριο του 1941 γίνεται μία πολεμική επιχείρηση των Άγγλων καταλήψεως του Καστελόριζου. Η ελληνικής κυβέρνηση τότε ζητά από τους Άγγλους την συμμετοχή της στην επιχείρηση, αφού το Καστελόριζο πάντοτε κατοικείτο από Έλληνες και ήταν ελληνικό. Οι Άγγλοι αρνούνται!

Γιατί αρνούνται; Γιατί παζάρευαν εκείνη την περίοδο το να δώσουν τα Δωδεκάνησα στους Τούρκους, προκειμένου αυτοί να μπουν στον πόλεμο στο πλευρό των “συμμάχων” και η Ελληνική κυβέρνηση το δέχεται! Ήταν η πρώτη φορά που πουλήσαμε το Καστελόριζο. Τώρα έρχεται η δεύτερη, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει δεχτεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να εξαιρεθεί το Καστελόριζο από την ελληνική ΑΟΖ και η περιοχή να γίνει “γκρίζα”!

http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: