Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Όπλα και εκρηκτικά βρήκε η αντιτρομοκρατική στη γιάφκα της ΟΛΑ στο Κουκάκι – Για ποιες σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις ψάχνουν


Όπλα και εκρηκτικά βρήκε η αντιτρομοκρατική στη γιάφκα της ΟΛΑ στο Κουκάκι – Για ποιες σοβαρές τρομοκρατικές επιθέσεις ψάχνουν Ως ιδιοκτήτης εκδοτικού οίκου είχε εμφανιστεί στην ιδιοκτήτρια του υπογείου που νοίκιασε ο 42χρονος που συνελήφθη την Πέμπτη για τρομοκρατία. Σύμφωνα με πληροφορίες, της είχε πει ότι η έδρα της εταιρείας του είναι η Θεσσαλονίκη και ότι ήθελε το συγκεκριμένο υπόγειο -που βρίσκεται στο Κουκάκι- για να αποθηκεύει τα βιβλία. Μάλιστα, είχε δώσει μπροστά ένα ποσό για τα ενοίκια ενώ όπως αποδείχτηκε από την έρευνα τα τηλέφωνα επικοινωνίας που είχε δώσει στην ιδιοκτήτρια ήταν μιας χρήσεως -τα λεγόμενα «πακιστανικά». Στην «κεντρική γιάφκα» όπως χαρακτηρίζεται από την Αντιτρομοκρατική το διαμέρισμα στο Κουκάκι, βρέθηκαν 10 κιλά ζελατοδυναμίτιδα και εκατοντάδες σφαίρες για Καλάσνικοφ αλλά και usb τα οποία ήδη έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για διερεύνηση. Επίσης usb βρέθηκαν και σε διαμέρισμα στα Πετράλωνα, όπου διέμενε ένας από τους συλληφθέντες. Σ’ αυτά λοιπόν τα αντικείμενα στηρίζουν τις ελπίδες τους οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να βρουν στοιχεία που να συνδέουν τους τρεις συλληφθέντες, δυο άνδρες και μια γυναίκα, με την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών», όπως προκηρύξεις και προσχέδια χτυπημάτων. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν έχει βρεθεί οποιαδήποτε τέτοια “σύνδεση”. Παράλληλα οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εστιάζουν και στο γεγονός του σημαντικού ευρήματος στο διαμέρισμα – γιάφκα του Κουκακίου και δεν είναι άλλο από τις εκατοντάδες σφαίρες Καλάσνικοφ και αυτό γιατί η «ΟΛΑ», στα αρχικά της χτυπήματα, «γάζωνε» κτήρια με Καλάσνικοφ και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2013 τα γραφεία της Ν.Δ. στην Λ. Συγγρού, το Δεκέμβρη του 2013 την κατοικία του Γερμανού Πρέσβη στο Χαλάνδρι και επίσης το Δεκέμβρη του 2014 την Ισραηλινή Πρεσβεία στην Λ. Κηφισίας. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία αναφέρει τα ακριβή ευρήματα στη γιάφκα στο Κουκάκι, ενώ δίνει στη δημοσιότητα και σχετικές φωτογραφίες. Σύμφωνα με την αστυνομία, στη γιάφκα βρέθηκαν εκρηκτικά, πυροκροτητές διαφόρων τύπων και φυσίγγια Καλάσνικοφ ενώ στα σπίτια των συλληφθέντων εντοπίστηκαν πιστόλια και υπολογιστές. Η ανακοίνωση της Αστυνομίας: Σε συνέχεια προηγούμενης Ανακοίνωσης σχετικά με επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, από τις μέχρι τώρα έρευνες έχουν βρεθεί και κατασχεθεί: -Σε αποθήκη επί της οδού Αν. Ζίννη αρ. 16 στο Κουκάκι: 

(7) κυλινδρικές φύσιγγες εκρηκτικής ύλης, έκαστη βάρους περίπου (1.600) gr. (αμμωνίτιδα), 

(14) κοινοί πυροκροτητές, 

(2) ηλεκτρικοί πυροκροτητές, 

(2) πυροκροτητές Nonel, 

(1) κοινός πυροκροτητής που έχει μετατραπεί σε ηλεκτρικό, πλήθος φυσιγγίων πολεμικού τυφεκίου ( Kalashnikov ). -Στις οικίες των συλληφθέντων: πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (ηλεκτρονικοί υπολογιστές tablet, φορητές μονάδες αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), καθώς και 

(2) πιστόλια στην οικία του ενός εξ’ αυτών. Το σύνολο των κατασχεθέντων πειστηρίων θα αποσταλεί στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς διενέργεια σχετικών εργαστηριακών εξετάσεων. Εξετάζεται το ενδεχόμενο διασύνδεσης – συμμετοχής των συλληφθέντων σε σοβαρές τρομοκρατικές ενέργειες και ιδίως σε επιθέσεις με όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς στην Αττική, τα τελευταία (7) χρόνια. 

Επιπλέον, εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής τους σε αξιόποινες πράξεις του κοινού Ποινικού Δικαίου ανά την επικράτεια. 

Δείτε τις φωτογραφίες των ευρημάτων:






https://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: