Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Άχρηστοι σε όλα! Τεράστιες μάσκες δόθηκαν στα παιδιά που καλύπτουν όλο το πρόσωπο τους!

Μεγάλες μάσκες και «λιλιπούτια» παγουρίνο δόθηκαν σε μαθητές δημοτικού
Δυστυχώς όμως, το άνοιγμα των σχολείων τέθηκε σε δεύτερη μοίρα κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και μόλις πριν λίγες ημέρες δόθηκε η εντολή για την προμήθεια και παράδοση μασκών και παγουριών σε ολόκληρη τη χώρα.

Είναι αλήθεια, πως τα αντανακλαστικά των δημάρχων ήταν πρωτόγνωρα, αφού κατάφεραν σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας να μοιράσουν χιλιάδες μάσκες και παγουρίνο, ώστε να φτάσουν στους μαθητές.

Παρά την καλή διάθεση, τα σχέδια της τελευταίας στιγμής φέρνουν στην επιφάνεια μία σειρά προβλημάτων που με καλύτερη προετοιμασία θα είχαν επιλυθεί, χωρίς να δημιουργείται δυσαρέσκεια στους γονείς, τους κηδεμόνες και τους ίδιους τους μαθητές.
Μεγάλες μάσκες και «λιλιπούτια» παγουρίνο δόθηκαν σε μαθητές δημοτικού
Τα πολυδιαφημισμένα παγουρίνο, καθώς φαίνεται δεν θα απομακρύνουν τους μαθητές από τις κοινές βρύσες στα προαύλια των σχολείων, αφού τo μέγεθος τους είναι τόσο μικρό που δεν αντιστοιχεί ούτε σε ένα κανονικό ποτήρι νερό.

Όσον αφορά τις μάσκες, σύμφωνα με αρκετούς γονείς που ήρθαν σε επικοινωνία με την ιστοσελίδα dytikesmaties.gr, το μέγεθος τους είναι δυσανάλογο σε σχέση με τις μάσκες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Έτσι παρατηρείται πως ένας μαθητής δημοτικού αν φορέσει κανονικά τη μάσκα, αυτή καλύπτει και τα μάτια και το λαιμό του, ενώ στο πλάι, η μάσκα όχι μόνο δεν εφαρμόζει, αφήνει και τεράστιο περιθώριο.

Όλα τα παραπάνω δικαιολογούνται, μόνο αν πρόκειται για διδακτικό τρικ των αρμοδίων, ώστε οι γονείς και οι μαθητές να μάθουν τη γνωστή παροιμία, «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η ημέρα και γελά».
https://dytikesmaties.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: