Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

Θερμό μέτωπο Τουρκίας - Ρωσίας στον Καύκασο

 

Τα τελευταία γεγονότα με την επίθεση των Αζέρων εναντίον των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, φέρνουν στην επιφάνεια την σύγκρουση αιώνων η οποία υπάρχει μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας για την κυριαρχία του Καυκάσου. 

Η Ρωσία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Αρμενία και από την άλλη πλευρά, ο Ερντογάν με το γνωστό του θράσος ενισχύει τους Αζέρους με κάθε τρόπο.

Οι δηλώσεις του ηγέτη των Αρμενίων της περιοχής είναι αποκαλυπτικές. Πολεμάμε όχι μόνο κατά του Αζερμπαϊτζάν, αλλά επίσης εναντίον της Τουρκίας δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Artsakh (Ναγκόρνο Κραμπάχ).  Είπε ότι η πλευρά του Azerbaijan χρησιμοποιεί τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, μαχητικά και UAV που τις διαθέτει ο τούρκικος στρατός.

"Τα ίδια αεροσκάφη F-16 που βρίσκονται στο έδαφος του Αζερμπαϊτζάν για πάνω από ένα μήνα με πρόσχημα κοινών στρατιωτικών ενεργειών, έχουν χρησιμοποιηθεί από το πρωί", είπε ο Πρόεδρος. "Θέλω αυτό να είναι ένα καθαρό μήνυμα σε όλον τον κόσμο. Δεν είναι το Azerbaijan, αυτή είναι η Τουρκία που μάχεται κατά του Artsakh".

https://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: