Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Δεκαπλασιάζεται η χωρητικότητα του hot spot Ορεστιάδας!

Δεκαπλασιάζεται η χωρητικότητα του hot spot Ορεστιάδας!
Μέσω του δημοτικού συμβουλίου της Χίου εξήγγειλε ο «άριστος» Μηταράκης την επέκταση του hot spot της… Ορεστιάδας!

Πως συνέβη αυτή η… καραμπόλα; Δημοτικοί σύμβουλοι τον ρώτησαν αν θα τολμούσε να κάνει σε άλλα μέρη της Ελλάδος αυτά που κάνει στην Χίο και ανέφεραν ενδεικτικά τον Έβρο. Η απάντηση που πήραν, είναι ότι ήδη έχουν αρχίσει εργασίες επέκτασης του συγκεκριμένου hot spot, με πλάνο να γίνει ίσης χωρητικότητας με το hot spot της Σάμου.

Το οποίον σημαίνει, πως από 500 λαθρομετανάστες που φιλοξενεί σήμερα, θα επεκταθεί τόσο όσο να μπορεί να φιλοξενήσει 5.000! Κι εδώ προκύπτει το εύλογο ερώτημα: γιατί άραγε γίνεται τόσο μεγάλη επέκταση, αφού η χούντα ανακοίνωσε πως ενισχύει τον υφιστάμενο φράχτη του Έβρου και τον επεκτείνει, ενώ παράλληλα ισχυρίζεται πως «δεν περνάει κανείς» από τον Έβρο;

Επεκτείνεται και το hot spot της Μόριας!

Η περίπτωση της επέκτασης του hot spot της Ορεστιάδας, δεν είναι η μοναδική. Αναρτήθηκε προ ημερών στην «Διαύγεια», πρόσκληση του υπουργείου (Λαθρο)Μετανάστευσης για τη μίσθωση εκτάσεων γύρω από το υφιστάμενο hot spot στη Μόρια της Λέσβου, με σκοπό την επέκτασή του! Ιδού τι αναφέρει το ΦΕΚ:

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για τη μίσθωση γεωτεμαχίων στη θέση «Πουριά−Μάρμαρο−Μυρσίνη-Αγ.Σύλλας-Μαντζάρι» της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης της Π.Ε. Λέσβου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για την επέκταση του ήδη υφιστάμενου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και την εγκατάσταση Δομής της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 4375/2016». Μάλιστα, η διάρκεια της ανωτέρω μίσθωσης θα άρχεται από την υπογραφή της σύμβασης μισθώσεως και θα λήγει την 31-12-2025, ενώ το υπουργείο (Λαθρο)Μετανάστευσης έχει το δικαίωμα να παρατείνει τη μίσθωση για πέντε επιπλέον έτη, ήτοι μέχρι την 31-12-2030!

Εκπνέει η συμφωνία Μητσοτάκη-Ερντογάν για την λαθρομετανάστευση!

Γιατί άραγε γίνονται αυτές οι επεκτάσεις, ενώ η χούντα Μητσοτάκη καυχιέται πως έχει μειώσει τις ροές κατά 95%; Τι περιμένει για το μέλλον; Τι ξέρει αυτή που δεν ξέρουμε εμείς;

Το έχουμε επισημάνει κι άλλες φορές και το επαναλαμβάνουμε και τώρα: το τελευταίο 6μηνο υπάρχει μυστική συμφωνία – πακέτο Μητσοτάκη-Ερντογάν, να μη στέλνει «προσφυγάκια» ο Πασάς, προφανώς ως ένα από τα ανταλλάγματα του «καζάν-καζάν» στο Αιγαίο. Συμφωνία-πακέτο, που περιελάμβανε και το στημένο «Έπος του Έβρου»!

Η συμφωνία αυτή έγινε τον χειμώνα, λόγω της πρόθεσης του Κούλη να κάνει πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο, όπως φημολογείτο ευρέως μέχρι πρότινος -και να’ χει να λέει πως σταμάτησε τη λαθρομετανάστευση- αλλά το σχέδιο των προώρων εκλογών «κάηκε», είτε γιατί του απαγόρευσαν τα ξένα αφεντικά του, είτε γιατί δε γίνεται να διεξαχθούν εκλογές με εκατοντάδες νέα κρούσματα κορωνοϊού να εντοπίζονται καθημερινά.

Προφανώς, η συμφωνία αυτή εκπνέει στα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά αναμένονται στρατιές και καραβιές μυριάδων, γι’ αυτό οι Κούληδες λαβαίνουν τα μέτρα τους και επεκτείνουν τα hotspots!
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: