Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

Βιέννη 1683 - 2020: Οι Εθνικιστές Τίμησαν την νίκη ενάντια στην οθωμανική αυτοκρατορία

 

Μόνο οι “φασίστες” θυμήθηκαν την ήττα των Τούρκων, που σταμάτησε την προέλασή τους στην Ευρώπη

Στις 12 Σεπτεμβρίου 1683, ένας συνασπισμός ευρωπαϊκών στρατών - υπό την ηγεσία του βασιλιά Jan III Sobieski της Πολωνίας, του Maximilian II Emanuel της Βαυαρίας, του πρίγκιπα Eugene του Savoy και πολλών άλλων - συγκεντρώθηκαν στην πόλη της Βιέννης για να σταματήσουν την εισβολή της Οθωμανών, που πολιορκούσαν την πόλη για τρεις μήνες.

Αυτός ο συνασπισμός των ευρωπαϊκών στρατών κατανίκησε τελικά τους Οθωμανούς στις πύλες της Βιέννης, και αυτή η νίκη σηματοδότησε μια σημαντική καμπή στη σύγκρουση Ευρώπης-Οθωμανών, διάρκειας 265 ετών.

Στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 - η 337η επέτειος της Πολιορκίας της Βιέννης - Ευρωπαίοι πατριώτες και εθνικιστές αποτίουν φόρο τιμής στους Ευρωπαίους πολεμιστές, οι οποίοι αγωνίστηκαν και βοήθησαν στην απελευθέρωση της Κεντρικής Ευρώπης από την οθωμανική κατοχή.

Η σημασία της ευρωπαϊκής νίκης στη Βιέννη απέδειξε επίσης ότι οι Οθωμανοί δεν ήταν ανίκητοι και ότι μπορούσαν να τους σταματήσουν. Η νίκη στη Βιέννη ήταν επίσης μια άλλη πηγή ηθικού για τα κατεχόμενα έθνη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που παρέμειναν υπό οθωμανική κυριαρχία μέχρι τα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ού αιώνα.

http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: