Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Αλεξανδρούπολη: Πύρινο μέτωπο πέντε χιλιομέτρων - «Ξέσπασε σε σημεία - περάσματα μεταναστών»

Φωτιά στον Έβρο
Σκληρή μάχη με τις φλόγες δίνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στην Αλεξανδρούπολη, με τις αρχές να είναι έτοιμες να εκκενώσουν τον οικισμό της Νίψας.

Επιχείρηση κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 18:30 σε δασική έκταση στην περιοχή του οικισμού της Μελίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης στον Εβρο, βρίσκεται μέχρι και τώρα σε εξέλιξη.
Το μεγάλο μέγεθος του πύρινου μετώπου αποδεικνύεται από το ότι εκτείνεται στα πέντε χιλιόμετρα, ενώ η ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται δύσκολη.
Στο σημείο έχουν σπεύσει 34 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ με την έναρξη της φωτιάς πραγματοποίησε ρίψεις νερού το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος» της Αλεξανδρούπολης.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Μελία Αλεξανδρούπολης. Κινητοποιήθηκαν 34 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο τμήμα και 11 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 15, 2020
​Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας του Νομού, Δημήτρης Πέτροβιτς, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) τόνισε πως: «αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο μέτωπο πυρκαγιάς σε δύσβατη περιοχή, συνολικής έκτασης περίπου πέντε χιλιομέτρων, που λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή εξαπλώνεται πολύ γρήγορα».
Παράλληλα, υπάρχει πλήρης ετοιμότητα σε όλα τα επίπεδα και στο έργο της πυροσβεστικής συνδράμουν από την πρώτη στιγμή μηχανήματα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και του Δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ έχει ζητηθεί και η συνδρομή του στρατού με τις δυνάμεις να ενισχύονται καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας.
Σε ετοιμότητα για εκκένωση του οικισμού Νίψας
Την ίδια στιγμή, ο κ, Πέτροβιτς προειδοποιεί πως η πορεία της φωτιάς, η οποία κατευθύνεται προς τον οικισμό της Νίψας, ενώ αν οι φλόγες περάσουν τον υδροταμιευτήρα υπάρχει κίνδυνος να απειληθεί ο οικισμός, έτσι «είμαστε σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο εκκένωσής του».
https://sputniknews.gr/ellada/202009158249652-alexandroupoli-pyrino-metopo-pente-hiliometron---Xespase-se-simeia---perasmata-metanaston/

Δεν υπάρχουν σχόλια: