Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

Οργανωμένη επιχείρηση: Στάχτες η Μόρια, στους δρόμους χιλιάδες λαθρομετανάστες!

Οργανωμένη επιχείρηση: Στάχτες η Μόρια, στους δρόμους χιλιάδες λαθρομετανάστες!
Δεν μιλάμε περί «ατυχήματος» αλλά για οργανωμένη δράση δημιουργίας συνθηκών εξέγερσης στο νησί που βρίσκεται υπό πολιορκία! Λαθρομετανάστες λιθοβολούσαν τους πυροσβέστες που κατέφθασαν να σβήσουν την φωτιά.

Χθες την νύχτα στο μεγαλύτερο hotspot της χώρας ζωντάνεψαν οι φόβοι των κατοίκων της Λέσβου: Ο καταυλισμός παραδόθηκε στις φλόγες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις έτρεχαν και δεν έφταναν προκειμένου να σβήσουν τις φωτιές, ενώ χιλιάδες λαθρομετανάστες ξεχύθηκαν στους δρόμους και τα βουνά. Ανάμεσά τους και αρκετοί θετικοί στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν έγινε γνωστό ότι  35 άτομα βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηριστεί επαφές τους. Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό. Μεγάλος αριθμός αλλοδαπών κινήθηκε προς την Μυτιλήνη περνώντας μάλιστα μέσα από το χωριό της Μόριας, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες έχουν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ αποτρέποντας τους από το να μπουν στην πόλη!

Σημειώνουμε τέλος, ότι ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως "εξετάζεται και το σενάριο του εξωγενούς παράγοντα". Λόγω αυτού, μάλιστα, δόθηκε εντολή να ενεργοποιηθεί το δίκτυο πληροφοριών της ΕΥΠ...

http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: