Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Η Τουρκία περικυκλώνει στρατιωτικά την Ελλάδα και από τον Νότο

Η Τουρκία περικυκλώνει στρατιωτικά την Ελλάδα και από τον Νότο
Απάντηση της Τουρκίας στο Ελληνικό Διάβημα: Θα κάνουμε έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα
O εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας Ακσόϊ απάντησε ότι θα συνεχίσουν κανονικά τους σχεδιασμούς τους ακριβώς όπως προβλέπει το τουρκολιβυκό μνημόνιο και δήλωσε:
«Oι νέες περιοχές ερευνών που έχει αιτηθεί  η εταιρεία “Τουρκικά Πετρέλαια”  για έρευνες και γεωτρήσεις ευρίσκονται εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η χώρα μας στον ΟΗΕ. Η χώρα μας θα συνεχίσει τη χρήση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων  στην περιοχή. Oι έρευνες και οι γεωτρήσεις μας συνεχίζονται σύμφωνα με το προκαθορισμένο μας πρόγραμμα».
Ιδιαίτερη σημασία έχει και το ότι η Τουρκία και η κυβέρνηση της Τρίπολης της Λιβύης όχι μόνο φιλοτουρκική, αλλά και με Τούρκο στην καταγωγή πρωθυπουργό, υπέγραψαν συμφωνία για την απόκτηση από την Άγκυρα του πλήρους ελέγχου της σύγχρονης βάσης Al-Watiya, σε απόσταση μόλις 125 χλμ. από την ακτή της Μεσογείου.
Η Ελλάδα περικυκλώνεται από τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις. Τα τουρκικά μαχητικά θα μπορούν να κτυπήσουν τη Κρήτη από τα νότια, ενώ τα τουρκικά UAV με χρόνο πτήσης δεκάδες ώρες, με βάση την Al-Watiya θα μπορούν να πλαγιοκοπήσουν από τα νότια και τα δυτικά την Ελλάδα.
Στα ανοικτά των νότιων κρητικών ακτών, δημιουργείται ένα εξαιρετικά αρνητικό στρατηγικό περιβάλλον για την Ελλάδα με πλήρη περικύκλωσή της. Και μη ξεχνάμε την τουρκική ναυτική βάση στο Δυρράχιο της Αλβανίας.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: