Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Διασυνοριακό επεισόδιο Τουρκίας-Ιράν - Ο ιρανικός στρατός άνοιξε πυρ και σκότωσε 1 Τούρκο στρατιώτη


Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε αφότου οι IRGC άνοιξαν πυρ με πυροβολικό κατά μιας θέσης του τούρκικου στρατού κοντά στα σύνορα με την Τουρκία χθες το βράδυ. Αυτό συνέβη καθώς ο τούρκικος στρατός παραβίασε την εθνική κυριαρχία του Ιράν στοχεύοντας επίσης με πυροβολικό το κούρδικο χωριό του Kouran στην ιρανική επικράτεια!
To Iράν δεν θα γίνει Ιράκ και απάντησε άμεσα στους Τούρκους….Η απώλεια του Τούρκου στρατιώτη επιβεβαιώθηκε από το Υπ. Άμυνα της χώρας του και προσωπικά από τον Ακάρ…..Επίσης εκτός του νεκρού υπήρξαν 2 Τούρκοι στρατιώτες τραυματίες στο ΝΑ τμήμα της χώρας σύμφωνα με το ανακοινωθέν του Τούρκικου στρατού από πυρά που προήλθαν από την ιρανική πλευρά χωρίς να διευκρινίζει ποιος ήταν ο αντίπαλος…Το Υπ. Άμυνας Τουρκίας πρόσθεσε πως οι στρατιώτες του ήταν σε αποστολή αναγνωριστική κατά μήκος παραμεθόριας πόλης στην επαρχία Hakkari όταν δέχθηκαν τα πυρά.
Here is the #Turkish Army soldier who was killed after #IRGC Land Forces responded violation of #Iran's sovereignty by artillery. pic.twitter.com/ULchBhwsqU
— Babak Taghvaee – Μπάπακ Τακβαίε – بابک تقوایی (B) (@BabakTaghvaee1) June 24, 2020

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: