Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζόσεφ Μπορέλ μας καλεί να τα βρούμε με την Τουρκία!

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζόσεφ Μπορέλ μας καλεί να τα βρούμε με την Τουρκία!
Πάλι το ίδιο παραμύθι ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης…

Τραγικά μονότονος ο Δένδιας, που ήταν κατά των συλλαλητηρίων για την Μακεδονία, επαναλαμβάνει την γνωστή “μπαρούφα” ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι και σύνορα της Ευρώπης και αυτό την ίδια στιγμή που η Ευρώπη σφυρίζει κλέφτικα για τις τουρκικές προκλήσεις και τις απειλές της για παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Μέσα στα πλαίσια αυτού του πολιτικού θεάτρου βρέθηκε στον Έβρο ο Δένδιας με τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζοσέφ Μπορέλ, όπου οι δύο άνδρες δεσμεύτηκαν να φυλάξουν τα «σύνορα Ελλάδας και Ευρώπης». Στο επίκεντρο των συνομιλιών Δένδια – Μπορέλ οι ευρωτουρκικές σχέσεις. «Τα ελληνικά σύνορα είναι τα σύνορα της ΕΕ και τα προστατεύουμε αποτελεσματικά» ήταν το μήνυμα του Δένδια.

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τζοσέφ Μπορέλ δήλωσε: «Μοιραζόμαστε την ανησυχία σας, συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε να σταματήσουμε τη δυναμική της έντασης … Θα αναζητήσουμε τον διάλογο με την Τουρκία προκειμένου να ενισχύσουμε την περιφερειακή σταθερότητα. Κανείς περισσότερο από την Ελλάδα δεν έχει πιο σημαντικούς λόγους να έχει σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία»...

Με απλά λόγια, αυτό που μας λέει ο Ιωσήφ Μπορέλ είναι να τα βρούμε με την Τουρκία.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: