Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

Κατάθεση Στεφάνου της Χρυσής Αυγής για την Μάχη του Διρού

Κατάθεση Στεφάνου της Χρυσής Αυγής για την Μάχη του Διρού
Η Τ.Ο. Μάνης της Χρυσής Αυγής τίμησε και αυτή την χρονιά με κατάθεση στεφάνου, την περίλαμπρη Νίκη των Ελλήνων κατά των στρατευμάτων του Ιμπραήμ στην Μάχη του Διρού, μια μάχη που έδωσαν οι ουσιαστικά άοπλες γυναίκες της Μάνης και η οποία απέκτησε μεγάλη για το έθνος μας σημασία, αφού σημειώθηκε την περίοδο που η Επανάσταση κινδύνευε να χαθεί από τις εσωτερικές έριδες.

Το ίδιο διάστημα στην Μάχη της Βέργας, περίπου 5.000 Μανιάτες απέκρουσαν όλες τις προσπάθειες εισβολής του στρατού του Ιμπραήμ που αριθμούσε 8.000. Ο υπεράριθμος καλά οργανωμένος στρατός των Αιγυπτίων και η οξυδέρκεια του Ιμπραήμ απέτυχαν μπροστά στην τόλμη και την αποφασιστικότητα των Μανιατών. Μετά την μάχη της Βέργας, η Μάνη έμεινε μέχρι το τέλος της επανάστασης αλώβητη από κάθε τουρκική επιδρομή.

Οι Λάκωνες Συναγωνιστές τίμησαν τις ηρωικές Μανιάτισσες, γυναίκες με περηφάνια, τιμή, θάρρος και αρετή, με μοναδικό τους όπλο το δρεπάνι του θερισμού ταπείνωσαν τον Ιούνιο του 1826 στο ακρογιάλι του Διρού τον αήττητο μέχρι τότε Ιμπραήμ.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: