Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020

Εγκαινίασαν Ναό των Eνόπλων Δυνάμεων στην Ρωσία

Εγκαινίασαν Ναό των Eνόπλων Δυνάμεων στην Ρωσία
Στις ΗΠΑ δημιουργήθηκε μέγα θέμα και κατηγορήθηκε ο πρόεδρος Τραμπ ως “ρατσιστής” και “μισαλλόδοξος” επειδή φωτογραφήθηκε κρατώντας την Βίβλο.

Αντίθετα στην Ρωσία, η Ορθοδοξία αποτελεί τον σκληρό πυρήνα του κράτους τον μόνο θα μπορούσαμε να πούμε συνεκτικό δεσμό την ψυχή της μεγάλης αυτής χώρας και βεβαίως επικρατεί λόγω της Ορθοδοξίας θερμό πνεύμα φιλελληνισμού στους Ρώσους Ορθόδοξους πατριώτες. Ακόμη και ο δικέφαλος αετός του ρωσικού εθνοσήμου δεν είναι τίποτε άλλο από τον δικέφαλο αετό των Παλαιολόγων.

Τους ισχυρούς δεσμούς Ρωσίας και Ορθοδοξίας δείχνει καθαρά και ένα πρόσφατο γεγονός.  Τα εγκαίνια του Ναού των Ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας έγιναν με μεγάλη λαμπρότητα.

Ο Πατριαρχικός Καθεδρικός Ναός της Αναστάσεως του Χριστού ανεγέρθηκε στο πάρκο Patriot κοντά στη Μόσχα. Παρόντες ο Υπουργός Άμυνας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Bαλέριος Γερασίμοφ.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Πατριάρχης Κύριλλος και παραβρέθηκαν επίσκοποι και ιερείς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Πλήθος στρατιωτικών τμημάτων όλων των σωμάτων συμμετείχαν στην τελετή. Μεγαλοπρέπεια και Δύναμη κατά την πρώτη θεία λειτουργία στο Ναό με συνεχείς κωδωνοκρουσίες.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: