Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Διάβημα της Ελλάδος στην Τουρκία για την απόφασή της να παραβιάσει την Εθνική μας κυριαρχία!

Διάβημα της Ελλάδος στην Τουρκία για την απόφασή της να παραβιάσει την Εθνική μας κυριαρχία!
Κατά τα άλλα μας λένε ότι δεν συμβαίνει τίποτε…
Είναι να γελάει και να κλαίει κανείς με τους διάφορους τύπους της κυβερνητικής καμαρίλας, που βγαίνουν και παριστάνουν τα λιοντάρια και τους στρατηλάτες και λένε ότι εάν τολμήσει η Τουρκία να παραβιάσει την εθνική μας κυριαρχία, θα την συντρίψουν! Πόσο αυτό όμως ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;
Με επίσημη απόφασή της, η τουρκική κυβέρνηση έδωσε άδεια για γεωτρήσεις και έρευνες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στα όρια ακριβώς των χωρικών μας υδάτων σε Ρόδο και Κρήτη! Και τι κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη; Διάβημα… και συγκινήθηκε η Τουρκία! 
Έχουν μάλιστα το θράσος, τα κυβερνητικά παπαγαλάκια, να λένε κάθε τόσο, όπως με την τουρκική πρόκληση στον Έβρο, ότι δεν συμβαίνει τίποτε… Αφού δεν συμβαίνει τίποτε, γιατί τότε προβαίνει η Αθήνα σε επίσημο διάβημα; 
Στον Πρέσβη της Τουρκίας, επιδόθηκε  ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΙΑΒΗΜΑ από το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος για την δημοσίευση, στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, άδειας στην τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίων από την τουρκική κυβέρνηση για έρευνα και εκμετάλλευση μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Η τουρκική εταιρεία κατέθεσε αίτημα στο τουρκικό κράτος για να πραγματοποιήσει έρευνες σε περιοχές εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τις οποίες η Άγκυρα επιχειρεί να υφαρπάξει με το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Οι περιοχές αυτές είναι Βορειο-Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Ρόδου, Ανατολικά της Καρπάθου, Νοτιο-Ανατολικά της Καρπάθου, Ανατολικά της Κρήτης και Νοτιοανατολικά της Κρήτης.

Η εταιρεία ζητά να φτάσει να κάνει έρευνες μέχρι και τα Ελληνικά χωρικά ύδατα στα έξι μίλια, καταπατώντας πλήρως την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: