Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Τέλος και το επίδομα θέρμανσης: H Αριστερά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο

Τέλος και το επίδομα θέρμανσης: H Αριστερά δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο
Στον αέρα ο οικογενειακός προϋπολογισμός λίγο πριν έρθει ο βαρύς χειμώνας 
Δύσκολος αναμένετε να είναι ο φετινός χειμώνας για πάνω από μισό εκατομμύριο νοικοκυριά καθώς η συμφωνία της κυβέρνησης Τσίπρα με τους δανειστές αλλά και ο προυπολογισμός του 2016 προβλέπει περιορισμό του κονδυλίου για το επίδομα θέρμανσης κατά 50%. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει σημαντική μείωση των ανωτάτων ορίων ετησίου οικογενειακού εισοδήματος που λαμβάνονται υπόψη ως κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης ώστε ο αριθμός των δικαιούχων της παροχής αυτής να μειωθεί σημαντικά.
Το επίδομα θέρμανσης το οποίο κατά την περυσινή περίοδο ήταν 0,35 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου για τους δικαιούχους όλης της χώρας, με διαφοροποίηση της επιδοτούμενης ποσότητας ανάλογα με την κλιματική ζώνη. Αυτό που μπορεί να σώσει κάπως την κατάσταση είναι η μείωση του Εδικού Φόρου Κατανάλωσης. Οι εταιρίες εμπορίας καυσίμων εκτιμούν ότι στις 15 Οκτωβρίου που ξεκινάει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης η τιμή του θα κυμανθεί στα 85 λεπτά τους ευρώ, εφόσον ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης παραμείνει στα περυσινά επίπεδα (23 λεπτά ανά λίτρο).
Προς αυτή την κατεύθυνση δηλαδή την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωση η Χρυσή Αυγή ανέλαβε πρωτοβουλίες φέρνοντας το θέμα στην ευρωβουλή με τον συναγωνιστή Στρατηγό Συναδινό να ερωτά την Ευρωπαϊκή  Επιτροπή αν προτίθεται να έρθει σε διαβούλευση με τις Ελληνικές αρχές, ώστε να μειωθεί ο ΕΦΚ ώστε αφενός να μη στερηθούν οι Ελληνικές οικογένειες το κοινωνικό αγαθό της θέρμανσης, αφετέρου να αμβλύνουν τις οικονομικοκοινωνικές συνέπειες από φορομπηχτικά μέτρα «εξόντωσης» των πολιτών.
Εθνικισμός.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: