Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΥΡΙΑΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ: Απελευθερώθηκαν 13 πόλεις και χωριά σε Χάμα, Λαττάκεια επιτυχίες και στο Χαλέπι

قيادة الجيش: فرض السيطرة على المنطقة الحرة في حلب و13 قرية وبلدة ومنطقة Στην κρατική συριακή τηλεόραση SAMA το Γενικό Επιτελείο  του συριακού στρατού  αναφέρει ότι ο στρατός έθεσε υπό τον απόλυτο έλεγχο του όλο το ελεύθερο τμήμα της πόλης του Χαλεπίου όπου είχαν διεισδύσει τρομοκράτες σε κάποιες περιοχές και απελευθέρωσε 13 πόλεις και χωριά στην ύπαιθρο της Χάμα και της Λαττάκεια κατά την επιχείρηση του υπό την κάλυψη της αεροπορίας. Ο στρατός τόνισε σημείωσε σημαντικές επιτυχίες κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων στην ύπαιθρο  βόρεια της Χάμα.Απελευθέρωσε τα  Kafr Nabouda, Qbeibiat, Maarbakeh, Om Haratein ,Tal Sakhr,Bahsa στην επαρχία της Hama.

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στα σύνορα των επαρχιών Χάμα και Ιντλίμπ σε χωριά που βρίσκονται εκατέρωθεν κατέληξε στην εξάλειψη μαγάλου αριθμού τρομοκρατών και στην καταστροφή οχημάτων και αποθηκών πυρομαχικών στις περιοχές Altmanah και Skaik Tel Skaik καθώς και στην καταστροφή 5 οχημάτων επανδρωμένων με πολυβόλα και αντιαρματικά συστήματα.Καταστράφηκε το διοικητήριο και πυρομαχικά σε Sarakib  Hah ,Mahmpel;Tel και ανατολικό Altmanah στα δυτικά του Skaik « .Ενώ απαρίθμησε μια σειρά από άλλα πλήγματα παρεμφερή που υπέστη ο αντίπαλος.Αναφέρθηκε και στις επιτυχίες στην περιφέρεια της Λαττάκεια και στην πόλη του Χαλεπίου αναλυτικά.


Τόνισε ότι « οι διαδοχικές επιτυχίες του στρατού από την αρχή της επιχειρήσης ως σήμερα και η ένταση και η σφοδρότητα των επιθέσεων από πυροβολικό και από αέρος προκάλεσαν βαρύτατες απώλειες στις τάξεις των τρομοκρατικών οργανώσεων και υπάρχει μια έλελιψη ηθικού στις δυνάμεις τους.Μεγάλος αριθμός τρομοκρατών διέφυγαν ήδη προς τα σύνορα με την Τουρκία. »Ο συριακός στρατός κατόρθωσε πολλές επιτυχίες έχοντας οδηγήσει στοχευμένα χτυπήματα σε συνεργασία με τη ρωσική αεροπορία κατά των τρομοκρατών είπε. Το πυροβολικό στην χερσαία επιχείρηση και η ρωσική και συριακή αεροπορία επέφεραν βαρύτατες απώλειες στις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Και κατέληξε λέγοντας ότι  καθώς πολλοί τρομοκράτες κατευθύνονται προς Τουρκία διασχίζοντας περιοχές που ελέγχουν οι κούρδοι πιστεύαμε ότι οι κούρδοι θα τους πολεμήσουν.Αλλά δεν συνέβη αυτό.Είναι η ίδια περίπτωση όπου τουρκική κυβέρνηση και κουρδικά συνδικάτα επιχειρούν να πείσουν ότι είναι σε διένεξη. 12/10/15 sama

Δεν υπάρχουν σχόλια: