Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ,ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ!ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΙΚΗ!

MELAXROINOPOYLOS

” Μπαράζ” ερωτήσεων από τους συνηγόρους υπεράσπισης δέχτηκε ο φίλος του Παύλου Φύσσα ο οποίος κατέθεσε για δεύτερη ημέρα ενώπιον του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης επιχείρησαν να ελέγξουν την αξιοπιστία του μάρτυρα εστιάζοντας στο γεγονός οτι στις τέσσερις καταθέσεις που έχει δώσει σε αστυνομία και ανακριτές εντοπίζονται διαφοροποιήσεις και αντιφάσεις.
Ελέγχοντας λέξη προς λέξη όσα έχει καταθέσει ο κ. Μελαχρινόπουλος οι συνήγοροι αναφέρθηκαν σε όλες τις λεπτομέρειες στις οποίες έχει αναφερθεί ο μάρτυρας καθώς υπήρξε , όπως λέει, αυτόπτης μάρτυρας της στιγμής που ο Παύλος Φύσσας δέχτηκε επίθεση από τον Γ. Ρουπακιά.
Ο συνήγορος του Χρ. Παππά , Περικλής Σταυριανάκης, μάλιστα, υπέβαλε αίτημα να κρατηθεί ο μάρτυρας μέχρι να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ψευδορκίας κατηγορώντας τον για κραυγαλέες αντιφάσεις που πλήττουν την αξιοπιστία του. ” Ο άνθρωπος αυτός λέει ψέμματα , δεν μπορεί ο καθένας να ορκίζεται στο ευαγγέλιο . Υπάρχει ένα συγκλονιστικό περιστατικό. Κάποιοι άνθρωποι κλαίνε”
Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι επίμαχες διατάξεις του νόμου καθώς αφορούν δίκες μικρής διάρκειας και επιπλέον “δεν βρίσκουν νομικό έρεισμα” . Ωστόσο , οι συνήγοροι υπεράσπισης άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του συγκεκριμένου μάρτυρα.
Απο την πλευρά τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής υπεραμύνθηκαν της αξιοπιστίας του μάρτυρα υποστηρίζοντας ότι επιχειρήθηκε συστηματικά η αποδόμηση του μάρτυρα.
Μπαράζ ερωτήσεων.
Νωρίτερα , ο συνήγορος του Γιώργου Ρουπακιά , Γ. Ρουμπέκας εστίασε στη στιγμή της δολοφονίας του Πυάλου Φύσσα και στην περιγραφή που ο μάρτυρας έχει κάνει επιχειρώντας να την αποδομήσει . “Όταν σηκώθηκα είδα να έρχεται ο Ρουπακιάς” απάντησε ο μάρτυρας.
Συνήγορος: Σηκωθήκατε και τι κάνατε;
Μάρτυρας:Την ώρα που ερχόταν ο Ρουπακιάς ήδη χτυπούσαν τον Παύλο και μετά άνοιξαν τον κλοιό για να περάσει ο Ρουπακιάς.Όλα έγιναν πολύ γρήγορα … Δεν πρόλαβα να κάνω καμία κίνηση, δεν θα μπορούσα , έβλεπα προς τον Παύλο .Ήμουν σοκαρισμένος δεν καταλάβαινα τι συμβαίνει.
Συνήγορος: Ο Φύσσας έκανε έντονες κινήσεις προσπαθούσε να απωθήσει τον Ρουπακιά;
“´Εκείνη τη στιγμή δεν είδα κάτι. Το “απώθηση” το είπα για τους πέντε , έξι που του είχαν επιτεθεί αλλά όχι για τον Ρουπακιά. Ήταν όλα πολύ γρήγορα” απάντησε ο μάρτυρας για να φωνάξει ο πατέρας του Πάυλου Φύσσα από την άλλη άκρης της αίθουσας ” Ήταν επαγγελματικό το χτύπημα το έχουν δουλέψει παρά πολύ”
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων επικεντρώθηκαν στο γεγονός ότι ο κ. Μελαχρινόπουλος αναγνώρισε δυο από τους κατηγόρουμενους ως μέλη της ομάδας των χρυσαυγιτών που ήταν στον τόπο της δολοφονίας εκείνο το βράδυ , με καθυστέρηση μηνών.
Υπεράσπιση: Από ποια κατάθεση και μετά είχατε την ψυχική ηρεμία για να πείτε αυτά που έγιναν;
Μάρτυρας: Όσο περνάγε ο καιρός είναι λογικό να θυμάμαι περισσότερα πράγματα.
Υπεράσπιση: Πότε θυμηθήκατε τον Μιχάλαρο;
Μάρτυρας: Στην δεύτερη ή τρίτη κατάθεση. Μετά από αρκετό καιρό…Δεν πρέπει να το έχω καταθέσει…
Η πολιτική αγωγή παρενέβη και διαμαρτυρήθηκε ότι “υπάρχει συστηματική παραπλάνηση”.
Υπεράσπιση: Τι περιεχόμενο είχαν τα τραγούδια του Παύλου Φύσσα;
Μάρτυρας: Τα τραγούδια του Παύλου ήταν κυρίως κοινωνικά, αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά;
Υπεράσπιση: Γινόταν αναφορά στη ΧΑ;
Μάρτυρας: Δεν ανέφερε τη ΧΑ αλλά ήταν αντιφασιστικά.
Υπεράσπιση: Οι συναυλίες σας τι περιεχόμενο είχαν;
Υπεράσπιση: Ψυχαγωγικό και αλληλεγγύης.
Υπεράσπιση: Είχαν πολιτικό χαρακτήρα;
Μάρτυρας: Όχι
Υπεράσπιση: Από τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου σας εκφράζει κανένα ;
Μάρτυρας: Αν και δεν σας αφορά , δεν ανήκω πουθενά.
Πρόεδρος: Δεν έχει υποχρεώση να σας πει που ανήκει…
Η δίκη διεκόπη για τις 4 Νοεμβρίου.
http://www.makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: