Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΦΟ ΒΡΗΚΑΝ ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ... 6 ΜΗΝΩΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!!

Ταυτοποιήθηκε ο μικρότερος αγνοούμενος του 1974. Ο Ανδρέας Κυριακού ήταν μόλις 6 μηνών όταν δολοφονήθηκε από τους Αττίλες. Τα οστά του βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο μαζί με αυτά της μητέρας του και άλλων συγγενών του.
Συγκλονίζει η μαρτυρία του θείου του βρέφους στο "Σίγμα", Βάσου Κυριάκου, ο οποίος μαζί με τον μικρότερο αδερφό του Παναγιώτη, είναι οι μόνοι που επέζησαν από την οικογένεια. Ήταν 14 Αυγούστου 1974 όταν ακούγοντας τους βομβαρδισμούς και τα τανκς των Τούρκων να πλησιάζουν, άρχισαν να τρέχουν μακριά από το σπίτι τους στο Τραχώνι Κυθραίας.

Όπως εξήγησε, καθώς έτρεχαν δίπλα από τα τεθωρακισμένα, ένα μέλος της οικογένειας τραυματίστηκε και η οικογένεια διασκορπίστηκε. Αυτός και ο πατέρας του ανέβηκαν σε μία άμαξα και γλύτωσαν.

Από τότε δεν ξαναείδαν το βρέφος, την μητέρα του βρέφους Αγγελική 25 ετών τότε, τις αδερφές της Σούλα και Μάρω, 11 και 19 ετών αντίστοιχα, και την μητέρα των κοριτσιών Ελένη Θεμιστοκλέους. Σύμφωνα με την μαρτυρία του Παναγιώτη Κυριάκου, οι αγνοούμενοι εκτελέστηκαν αφού βρέθηκε σφαίρα στο κεφάλι της μίας αδερφής και το βρέφος έφερε τραυματισμό στο πόδι.

Μετά από 41 ολόκληρα χρόνια, τα οστά του βρέφους βρέθηκαν σε ομαδικό τάφο μαζί με αυτά της μητέρας του και αλλων συγγενών του. Οι φωτογραφίες που παραχωρήθηκαν στο "Σίγμα" είναι πραγματικά συγκλονιστικές αφου τα προσωπικά αντικείμενα των αγνοουμένων έμειναν αναλλοίωτα στο πέρασμα των χρόνων.

Μεταξύ άλλων, βρέθηκε η πιπίλα του εξάμηνου βρέφους, το κλειδί του σπιτιού τους στο Τραχώνι, τα ρούχα των γυναικών, ένα δακτυλίδι και μία βέρα.

Η κηδεία θα τελεστεί το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου η ώρα 10.00 π.μ από τον ιερό ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο.

www.sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: