Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Πορεία λαθρομεταναστών στην πόλη της Σάμου!

Οργανωμένη πορεία γίνεται μέσα στην πόλη της Σάμου αυτή την ώρα, από...
100 περίπου λαθρομετανάστες που μένουν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής!
Οι μετανάστες πρίν από λίγο ξεκίνησαν οργανωμένα από το Κέντρο Υποδοχής και κατευθύνθηκαν στο Λιμεναρχείο της Σάμου διαμαρτυρόμενοι για την διακοπή της σίτησής τους!
Στελέχη του Λιμεναρχείου τους ενημέρωσαν πως δεν έχουν αρμοδιότητα για τη σιτησή τους και αυτή την ώρα κατευθύνονται στην Αστυνομική Διεύθυνση του Nομού προκειμένου να εκφράσουν τα παραπονά τους, αφού όπως λένε δεν έχουν χρήματα για το φαγητό τους!
Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Κέντρο Υποδοχής δείχνει να είναι μια βραδυφλεγής βόμβα που είναι έτοιμη να σκάσει, αφού εκεί στεγάζονται όλοι οι μετανάστες που δεν είναι πρόσφυγες και προέρχονται από άλλες χώρες εκτός Συρίας (Πακιστάν, Σομαλία, Αφγανιστάν κ.α.).
Σύμφωνα με αναφορές αυτή τη στιγμή ξεπερνούν τους 1450 οι μετανάστες που βρίσκονται εκεί και είναι παρατημένοι στο έλεος του Θεού!
Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής έχει μετατραπεί σε Ανοιχτού Τύπου Κέντρο και όλοι κινούνται ελεύθερα μέσα στην πόλη, όπου όπως λένε οι πληροφορίες μας, έχουν ήδη σημειωθεί και κρούσματα κλοπών σε οικίες και επιχειρήσεις!


Δεν υπάρχουν σχόλια: