Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Δύο ρουκέτες έπληξαν τη ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό

Αντικυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας, έπληξαν σήμερα με δύο ρουκέτες την πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό, καθώς μπροστά στο κτήριο είχαν συγκεντρωθεί περίπου 300 υποστηρικτές της κυβέρνησης του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ για τη στήριξη της ρωσικής στρατιωτικής επέμβασης στη χώρα. Η ρωσική πρεσβεία βρίσκεται σε κεντρική περιοχή της Δαμασκού. Μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν θάνατοι ή τραυματισμοί.
Με τη ρίψη των ρουκετών το συγκεντρωμένο πλήθος διαλύθηκε και τράπηκε σε φυγή.
 
Το παράρτημα της Αλ Κάιντα, ο τρομοκρατική ομάδα ‘Τζαμπχάτ αλ Νούσρα’ (Μέτωπο της Νίκης) σε ανακοινώσεις της  αναφέρει ότι η ρωσική επέμβαση στη Συρία, αποτελεί μια νέα περίοδο βομβαρδισμών που έχουν στόχο να παραμείνει στην εξουσία ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ. Εν τω μεταξύ, η συριακή υποκατάστημα της τρομοκρατικής οργάνωσης αλ-Κάιντα, Al Nusra Front, ο ήχος απελευθέρωση του ηγέτη του, στην οποία η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στη Συρία ως «μια νέα περιοδεία κρουαζιέρα", η οποία έχει ως στόχο να παραμείνει στην εξουσία ως πρόεδρος Μπασάρ al-Assad. Η ‘αλ Νούσρα’ έκανε έκκληση σε μουσουλμάνους των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης ενόσω οι Ρώσοι βομβαρδίζουν τη Συρία να επιτίθενται στους Ρώσους πολίτες.
Αναφέρει, ακόμη, ότι οι Ρώσοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε περισσότερο  από τις επιθέσεις, αφού  το καθεστώς της Δαμασκού δεν θα παραμείνει για πολύ στην εξουσία, όπως σημειώνει το AFP.
 
--
               
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: