Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Οι προδοτικές επιστολές Ζαχαριάδη και το ''κόλπο'' Μανιαδάκη με την πρώτη επιστολή!


ΠΡΩΤΗ επιστολή του Ζαχαριάδη στις 31 Οκτωβρίου 1940 :
«Προς τον Υφυπουργό Δημοσίας Ασφαλείας»
Ανοιχτό Γράμμα
O φασισμός του Μουσολίνι χτύπησε την Ελλάδα πισώπλατα, δολοφονικά και ξετσίπωτα με σκοπό να την υποδουλώσει και εξανδραποδίσει. Σήμερα όλοι οι Έλληνες παλεύουμε για τη λευτεριά, την τιμή, την εθνική μας ανεξαρτησία. Η πάλη θα είναι πολύ δύσκολη και πολύ σκληρή. Μα ένα έθνος πού θέλει νά ζήσει πρέπει νά παλεύει, αψηφώντας τους κινδύνους και τις θυσίες. Ο λαός της Ελλάδας διεξάγει σήμερα έναν πόλεμο εθνικοαπελευθερωτικό, ενάντια στο φασισμό τού Μουσολίνι. Δίπλα στο κύριο μέτωπο και Ο ΚΑΘΕ ΒΡΑΧΟΣ, Η ΚΑΘΕ ΡΕΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΑ ΜΕ ΚΑΛΥΒΑ, Η ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ, ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.
Κάθε πράκτορας του φασισμού πρέπει νά εξοντωθεί αλύπητα. Στον πόλεμο αυτό πού τον διευθύνει ή κυβέρνηση Μεταξά, όλοι μας πρέπει νά δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, δίχως επιφύλαξη. Έπαθλο για τον εργαζόμενο λαό και επιστέγασμα για το σημερινό του αγώνα, πρέπει να είναι και θα είναι μια καινούργια Ελλάδα της δουλειάς, της λευτεριάς, λυτρωμένη από κάθε ξενική, ιμπεριαλιστική εξάρτηση, μ’ έναν πραγματικά παλλαϊκό πολιτισμό. Όλοι στον αγώνα, ο καθένας στη θέση του και ή νίκη θα είναι νίκη της Ελλάδας και του λαού της. Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου στέκουν ατό πλευρό μας.
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.



κάντε κλικ ΕΔΩ για να ανοίξει σε μορφή .pdf



--------------



ΔΕΥΤΕΡΗ επιστολή του Ζαχαριάδη 26 Νοεμβρίου 1940:
«Μεταξάν Πρωθυπουργόν
Ανοιχτό Γράμμα
"Ολόκληρος ό λαός της Ελλάδας ξεσηκώθηκε σαν ένας άνθρωπος και χάλασε τά σχέδια τον φασισμού. Με το αίμα του ό λαός εξασφάλισε τη λευτεριά και την ανεξαρτησία του. "Εξω άπ' αυτά ή Ελλάδα δεν έχει καμμιά θέση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ανάμεσα στην Αγγλία και Ίταλία-Γερμανία. Αφού ό λαός μας υπερασπίσει αποτελεσματικά την ανεξαρτησία και την εθνική λευτεριά του, σήμερα ένα μοναχά πράμα θέλει: Ειρήνη και ουδετερότητα μέ τούτους τους όρους:

1) Να ξανάρθουν τα πράγματα όπως ήταν στις 28 του Όχτώβρη 1940 δίχως καμιά έδαφική-οίκονομική-πολιτική ζημία σε βάρος της Ελλάδας.
2) Οι πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας νά φύγουν όλες άπ' τά χώματα και τά νερά της Ελλάδας.
Με βάση τους δύο αυτούς όρους να ζητήσουμε αμέσως από την κυβέρνηση της Ε.Σ.Σ.Δ. να μεσολαβήσει για να γίνει έλληνοϊταλική ειρήνη. Αυτό σήμερα είναι το μοναδικό έθνικολαϊκό συμφέρον. Και ή πράξη έχει αποδείξει ότι μόνον ή Ε.Σ.Σ.Δ. σήμερα έσωσε την ειρήνη και ουδετερότητα της Γιουγκοσλαβίας - Βουλγαρίας - Τουρκίας.
Ν.Ζαχαριαδης
Υ.Γ. Είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε ειρήνη έντιμη και δίχως κυρώσεις και για να ξεκαθαρίσουμε άλλη μια φορά τόσο τον έθνικό-άμυντικό-άπελευθερωτικό χαρακτήρα τοϋ πολέμου πού κάνουμε, όσο και ότι είμαστε ξένοι προς τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο πού κάνουν οι πλουτοκρατικες μεγάλες δυνάμεις. Αν σήμερα δεν δουλέψουμε για μια έντιμη ειρήνη, ό πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει κατακτητικός και τότε θά έχει αντίθετο το λαό.»
26 τοϋ Νοέμβρη 1940
Ν. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ
Γραμματεας της ΚΕ του ΚΚΕ

κάντε κλικ ΕΔΩ για να ανοίξει σε μορφή .pdf




--------------


ΤΡΙΤΗ επιστολή του Ζαχαριάδη της 15 Ιανουαρίου 1941:
Αγαπητοι συντροφοι
Εχω για σας μια παρακληση: Να τυπωστε ,μοιραστε,τοιχοκολληστε στην Αθηνα –Πειραια-Θεσσαλονικη,αν είναι μπορετο σ ολη την χωρα καις το μετωπο ,το παρακατω γραμμα μου,
Κρατατε ψηλα την σημαια του ΚΚΕ και συνεχιστε με πιο μεγαλη ορμη την πολιτικη και οργανωτικη σας δουλεια.Ζητω το ΚΚΕ και η Κομμουνιστικη Διεθνης
Αθηνα ,15 Γεναρη 1941
Ν.Ζαχαριαδης
Για ολα τά μέλη και στελεχη των οργανωσεων του ΚΚΕ : (ΕΤΚΔ) και της ΟΚΝΕ (ΕΤΚΔΝ)
«Τό γράμμα αυτό το γράφω, γιατί παρουσιάστηκε μια βασική ριζική διαφωνία μου μέ την Προσωρινή Διοίκηση πού παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπος τοϋ ΚΚΕ από τό Σεπτέμβρη τοϋ 1940. Είχα δεχτεί την πολιτική μόνο συνεργασία μέ την Προσωρινή Διοίκηση (παρά τους σοβαρούς δισταγμούς μου), γιατί είχα εμπιστευθεί α ένα παλιό σύντροφο να καθαρίσει τό ΚΚΕ από τη χαφιεδική σφηκοφωλιά τοϋ Μάθεση - Παπαγιάννη.

'Από τήν πρώτη στιγμή είχα παρατηρήσει σοβαρά λάθη στην πολιτική γραμμή της Προσωρινής Διοίκησης, που αυτή παρά τις υποδείξεις μου αρνήθηκε να τα διορθώσει, όπως δεν δέχτηκε και άλλες υποδείξεις μου. Ή δασική, όμως, διαφωνία μας, που θ' αναφέρω πιο κάτω, με αναγκάζει να μιλήσω ανοιχτά. Το γράμμα μου πού δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες στις 2 τοϋ Νοέμβρη 1940 αποβλέπει ατά παρακάτω:
1)Νά δώσει έγκυρη ενιαία κατεύθυνση στους κομμουνιστές όλης της χώρας.
2) Νά κινητοποιήσει το λαό στην αντιφασιστική εξόρμηση για τήν εθνική ανεξαρτησία και λευτεριά.
3) Νά αποκαταστήσει ατό εσωτερικό τις λαϊκές ελευθερίες, μιά λαϊκή άντι-πλουτοκρατική πολιτική.
4) Νά κάμει τον πόλεμο εθνικό αντιφασιστικό, άντιϊμπεριαλιατικό με βασικό και μοναδικό σκοπό τήν εξασφάλιση τής εθνικής μας ανεξαρτησίας, τής ειρήνης και ουδετερότητας μας, έξω από τον γενικό ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Αυτό θά μπορούσαμε νά το πετύχουμε μόνο μ έναν ολόπλευρο προσανατολισμό στην Ε.Σ.Σ.Δ. και με μιά πραγματική βαλκανική συνεργασία.

Ό Μεταξάς από τήν πρώτη στιγμή έκανε το αντίθετο, έκανε πόλεμο φασιστικό, κατακτητικό πόλεμο. Ένώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από τήν Ελλάδα, βασική προσπάθεια μας έπρεπε νά είναι νά κάνουμε μιά ξεχωριστή, έντιμη και δίχως παραχωρήσεις έλληνοϊταλική ειρήνη, πράγμα πού μπορούσε νά γίνει με τή μεσολάβηση της Ε.Σ.Σ.Δ., ή μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο γιά λογαριασμό, όχι τοϋ λαού τής Ελλάδας, μά τής πλουτοκρατίας και τοϋ αγγλικού ιμπεριαλισμού. Μετά το διώξιμο δε των Ιταλών άπό τήν Ελλάδα, το αίμα των φαντάρων μας χύνεται άδικα, σήμερα δε ό εγγλέζικος ιμπεριαλισμός εισπράττει σε αίμα των παιδιών της Ελλάδας, τους τόκους των κεφαλαίων πού διέθεσε το 1935-36 γιά την παλινόρθωση τοϋ Γεωργίου και την εγκαθίδρυση της μοναρχοφασιστικής δικτατορίας τοϋ Μεταξά.

Άφοϋ δέ ό Μεταξάς αρνιέται να αποκαταστήσει τις ελευθερίες τοϋ λαοϋ, να εξασφαλίσει την ειρήνη της Ελλάδας και κάνει πόλεμο κατακτητικό ιμπεριαλιστικό, πού όλα τον τα βάρη τα πληρώνει ό λαός, παραμένει (ό Μεταξάς) κύριος εχθρός τον λαοϋ και της χώρας. Ή ανατροπή του είναι το πιο άμεσο και ζωτικό συμφέρον τοϋ λαοϋ μας. Λαός και στρατός πρέπει να πάρουν στα χέρια τους τη διαχείριση της χώρας και τοϋ πολέμου με σκοπό ειρήνη, εθνική ανεξαρτησία, εσωτερικό αντιφασιστικό, άντιπλουτοκρατικό λαϊκό καθεστώς, ολόπλευρη προσέγγιση προς την Ε.Σ.Σ.Δ. και βαλκανική συνεργασία με βάση την ειρηνική λύση των έαωβαλκανικών διαφορών.

Όλες τις απόψεις μου αυτές τις ανέπτυξα σε ένα ανοιχτό γράμμα και ένα σχέδιο απόφασης πού στις 22-11-1940 έστειλα στην Προσωρινή Διοίκηση. Αυτή αρνήθηκε να δεχτεί και να δημοσιεύσει αναπτύσσοντας μια καθαρά σοσιαλπατριωτική επιχειρηματολογία πού έχει αυτή τή βάση: Ό πόλεμος της Ελλάδας εναντίον της Ιταλίας στην Αλβανία είναι παρόμοιος με τον πόλεμο της Ε.Σ.Σ.Δ. - Φιλλανδίας και ότι ό Μεταξάς είναι ό πρωτεργάτης στον παγκόσμιο αντιφασιστικό αγώνα.

Ή Προσωρινή Διοίκηση θέλει να υποδουλώσει ολοκληρωτικά το ΚΚΕ στην μοναρχοφασιστική δικτατορία αντί νά οργανώσει την ανατροπή της. Έτσι ή Προσωρινή Διοίκηση και τό ανοιχτό γράμμα μου της 2-11-1940 (πού ακέραια την ευθύνη του την έχω εγώ μπροστά στο ΚΚΕ και στην Κ.Δ.) τό καταντά ένα καθαρό σοσιαλπατριωτικό ντοκουμέντο πού πάει να λερώοει την τιμή τοϋ ΚΚΕ. Αυτή είναι ή διαφωνία μου και ή στάση της Προσωρινής Διοίκησης. "Ετσι, πίσω άπό τή στάση αυτή καθαρίζει ολότελα και τοϋτο:
Ότι ή Προσωρινή Διοίκηση είναι δημιούργημα και όργανο τοϋ Μανιαδακη και ότι ό Γιάννης Μιχαηλίδης, Ψηλός, Κατσαναίβης, Κάμος πρόδωσε την εντολή που είχε να καθαρίσει το ΚΚΕ άπό τή σπείρα τοϋ Μάθεση, πουλήθηκε ατή μοναρχοφασιστική δικτατορία.

Ύστερα άπό όλα αυτά, ή στάση όλων των μελών και στελεχών οργανώσεων τοϋ ΚΚΕ και τής ΟΚΝΕ μέσα στή χώρα και το μέτωπο πρέπει νά είναι αύτη: Ό λαός τής Ελλάδας υπερασπίζει στον πόλεμο αυτό μόνον την εθνική του ανεξαρτησία. Είνε ξένος ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο Άγγλίας-Γερμανίας και Σία. Θέλει χωριστή, έντιμη, άμεση ειρήνη με τή μεσολάβηση τής Ε.Σ.Σ.Α. Αναγνωρίζει την αρχή τής αυτοδιάθεσης μέχρις αποχωρισμού για όλους. Θέλει την ελευθερία του, τή δουλειά του, την επικράτηση τής θέλησης του πού τοϋ πνίγει ό Μεταξάς.

Εξωτερική συμμαχία με την Ε.Σ.Σ.Δ. και αληθινή βαλκανική συνεννόηση. Οι λαοί και φαντάροι τής Ελλάδας και Ιταλίας δεν είναι εχθροί μα αδέρφια και ή συναδέλφωση τους ατό μέτωπο θα σταματήσει τον πόλεμο πού κάνουν οι εκμεταλλευτές κεφαλαιοκράτες του. Γιά νά γίνουν όλα αυτά, λαός και στρατός πρέπει νά ανατρέψουν τή μοναρχοφασιστική δικτατορία τοϋ Μεταξά πού είνε ό κύριος και βασικός εχθρός τους και νά εγκαθιδρύσουν τή λαϊκή αντιφασιστική κυβέρνηση.

Γιά νά μπορεί ένας λαός νά κρατεί την εθνική λευτεριά, πρέπει νά είναι και εσωτερικά λεύτερος. Λαός εσωτερικά σκλάβος δεν Θάνε άξιος νά κρατήσει και την εθνική του ανεξαρτησία και κάθε νίκη τοϋ εσωτερικού του τυράννου θα δυναμώνει τη σκλαβιά του.

Αυτός είναι σήμερα ό δρόμος τοϋ ΚΚΕ. Κάθε μέλος-στέλεχος οργάνωσης αύτη τη γραμμή πρέπει να μπάσει στις μάζες και οργανώνοντας τες γύρω απ αυτή, να την επιβάλει νικηφόρα. Ακόμα μην ξεχνάτε ούτε στιγμή τους φυλακισμένους και εξόριστους μας. Στήν Κέρκυρα κάθε στιγμή ή ζωή των καλυτέρων παιδιών μας, Νεφελούδη, Σιάντου, Παρτσαλίδη και τόσων άλλων, είναι σε άμεσο κίνδυνο άπό το μαχαίρι τοϋ Μεταξά και τις μπότες τοϋ Μουσσολίνι. Έγώ είμαι γερός και καλά. "Ολη μου ή σκέψη και ή καρδιά μου είναι ατό Κόμμα, όπως και ή ζωή μου είναι δοσμένη σ αυτό.

Ζήτω το ΚΚΕ! Ζήτω ή Κ.Δ.!
Αθήνα, κρατητήρια Γενικής Ασφαλείας. 15-1-1941
Γεια χαρά
ΝΙΚΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ»



--------------

ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΙΣ



Γιατί ενώ στο πρώτο γράμμα ο Ζαχαριάδης είναι υπέρ του Μεταξά στα επόμενα δυο είναι κατά του Μεταξά;

Ο Ζαχαριάδης όσον αφορά το πρώτο γράμμα, έπεσε στην παγίδα της Μαύρης Προπαγάνδας των Ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών υπό του Μανιαδάκη, και ενώ ο Στάλιν και μαμά Σοβιετική Ένωση είχαν ήδη κάνει τα γνωστά σύμφωνα   "Molotov - Von Ribbentrop" (αποδείξεις ΕΔΩ) με την Ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ, ο Ζαχαριάδης κινήθηκε κατά των συμφερόντων της μαμάς Ρωσίας και του "Πατερούλη" Στάλιν...

"Μαύρη Προπαγάνδα: Είναι εκείνη που εμφανίζεται με ψεύτικη πατρότητα, αποδίδεται σε πηγή διαφορετική από την πραγματική, με ψεύτικη και πλαστή υπογραφή, με σκοπό την παραπλάνηση. Χαρακτηριστική περίπτωση του τότε υπουργού ασφαλείας Μανιαδάκη που χρησιμοποίησε διάφορους πρώην κομμουνιστές που ήξεραν καλά την νοοτροπία και την ορολογία του κομμουνισμού, εξέδωσε δήθεν παράνομα Ριζοσπάστη, παράλληλα με τον Ριζοσπάστη τον πραγματικό του ΚΚΕ.
Ο Ψεύτικος Ριζοσπάστης κυκλοφορούσε πιο τακτικά και εκ των πραγμάτων πιο “άνετα” και έτσι έθεσε κάτω από την δική του καθοδήγηση τους οπαδούς του ΚΚΕ, οπότε με αυτόν τον τρόπο το ΚΚΕ έπαιρνε γραμμή από τον ψεύτικο Ριζοσπάστη. Ο Ψεύτικος Ριζοσπάστης κατήγγειλε όλους τους κομματικούς ηγέτες του ΚΚΕ ως “πράχτορες της ασφαλείας” με αποτέλεσμα να απομονωθούν από τους ομοιδεάτες τους, να συλληφθούν και να εξουδετερωθούν. Ο ίδιος ο Ζαχαριάδης Γ.Γ του ΚΚΕ για μια περίοδο έπαιρνε γραμμή από τον ψεύτικο Ριζοσπάστη. Εκεί οφείλεται η αρχική του στάσις υπέρ του “Όχι” της 28ης Οκτωβρίου του 1940 με επιστολή του, παρότι η Σοβιετική Ένωση είχε κάνει συμμαχία με τον Χίτλερ."
απόσπασμα από το βιβλίο "Η Προπαγάνδα" σελ 90


Για να αποκωδικοποιήσουμε τώρα τον μηχανισμό της προπαγάνδας των δυο μετέπειτα γραμμάτων του Ζαχαριάδη, ο οποίος πάντα με έντεχνο τρόπο ωθεί την Ελλάδα σε εμφύλιο:
"Για τους κομμουνιστάς, η είδησις περί εισβολής ξένου στρατού στο έδαφος της Πατρίδος δεν είναι "σήμα*" ότι πρέπει να σπεύσουν να πολεμήσουν τον εχθρό, αλλά ότι πρέπει να στρέψουν τα όπλα κατά της κυβερνήσεως της δικής τους χώρας για να την ανατρέψουν και να αρπάξουν αυτοί την εξουσία!
Έτσι το 1940 η Ιταλική εισβολή στην χώρα μας, για όλους τους Έλληνες σήμαινε έναρξη διεξαγωγής Εθνικού αγώνος, για τους κομμουνιστάς ήταν "σήμα*" για την έναρξη εμφυλίου πολέμου, ενός ταξικού αγώνος εναντίον των μη Κομμουνιστών Ελλήνων. Αυτό προσπάθησε να κάνει ο Ζαχαριάδης όταν με τα γράμματα του την 15η Ιανουαρίου 1941 και της 26ης Φεβρουαρίου 1941, διακήρυξε ότι ο πόλεμος εναντίον του Μουσολίνι "δεν γίνεται για την Ελλάδα αλλά για το Αγγλικό κεφάλαιο και την μοναρχοφασιστική διχτατορία" και κάλεσε τους Έλληνες στρατιώτες να συναδελφωθούν με τους Ιταλούς και να χτυπήσουν την κυβέρνηση Μεταξά."
απόσπασμα από το βιβλίο 'Η Προπαγάνδα" σελ 46


* αποκωδικοποίησις του μηχανισμού "σήμα"

Pavlov’s dog: Ο Παυλώφ απέδειξε την θεωρία για τα ανακλαστικά με το πείραμα που έμεινε κλασσικό, το “πείραμα του σκύλου του Παυλώφ”.

Το πείραμα: Ο Παυλώφ πήρε έναν σκύλο, ένα κομμάτι κρέας και ένα κουδούνι. Σήμανε το κουδούνι, παρουσίαζε το κρέας στον σκύλο. Μετά από κάποιες επαναλήψεις ο σκύλος αντιδρούσε στο κουδούνι χωρίς να φανεί το κρέας. Μέσα στο μυαλό του σκύλου το κρέας είχε συνδεθεί με το κουδούνι. Το κουδούνι είχε γίνει “σήμα” για το κρέας. Αυτό σημαίνει ότι ο νους “γνωρίζει” το περιβάλλον με δυο τρόπους, με άμεση επαφή δια μέσου των άμεσων ερεθισμάτων (οσμή κρέατος) είτε μέσω σημάτων (κουδούνι) που του στέλνει το περιβάλλον.

Αυτό σημαίνει εν ολίγοις, ότι αν κάποιος συνδέσει τεχνητά ορισμένους απόλυτους ερεθισμούς με κάποιο "σήμα", μπορεί να στείλει σήματα όταν “πρέπει” και όπως “πρέπει” και να παρακινήσει τους οργανισμούς στις ανάλογες αντιδράσεις. Συνεπώς ορισμένα "σήματα" μπορούν να κάνουν τον άνθρωπο να αντιδράσει όπως και όποτε εκείνοι θελήσουν.

- Για να μελετήσετε εκτενέστερα τον μηχανισμό "σήμα" μπορείτε να επισκεφτείτε το άρθρο "Η Προπαγάνδα" (κάνοντας κλικ ΕΔΩ) -

- Η Ειρήνη και Ουδετερότητα (δεύτερο Γράμμα) χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους Κομμουνιστές πάντα κατά το δοκούν.
- 1) "...Να ξανάρθουν τα πράγματα όπως ήταν στις 28 του Όχτώβρη 1940 δίχως καμιά έδαφική-οίκονομική-πολιτική ζημία σε βάρος της Ελλάδας" (δεύτερο Γράμμα).
Με πολύ μαεστρικό τρόπο ζητάει εν ολίγοις να επιστρέψουμε τα κατακτηθέντα εδάφη της Βορείου Ηπείρου στους Φασίστες...

- 2) "...Οι πολεμικές δυνάμεις της Αγγλίας να φύγουν όλες άπ' τά χώματα και τά νερά της Ελλάδας" (δεύτερο Γράμμα).
Αφενός αποκρύπτει το γεγονός ότι το σύμφωνο Molotov - von Ribbebtrop δηλαδή Χίτλερ και Στάλιν την χρονική εκείνη στιγμή ήταν εν ισχύ, αφετέρου αποσκοπεί σε μη προκείμενη βοήθεια Άγγλων κατά την έκβαση του πολέμου...

- Βλέπουμε επίσης περίτρανα τον Ζαχαριάδη να προσπαθεί να βάλει την Σοβιετική Ένωση στο παιχνίδι με απωτερο σκοπό την εγκαθίδρυση του Κομμουνισμού στην Ελλάδα υπό την μαμά Σοβιετική Ένωση. Επίσης φαίνεται και η "συντροφικότητα" του ΚΚΕ με τα αντίστοιχα της Αλβανίας, Γιουγκοσλαβίας και Βουλγαρίας που έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τον ΚομμουνοΣυμμοριτοΠόλεμο του ΕΑΜ ΕΛΑΣ. Μην ξεχνάμε ότι το παιδομάζωμα των ΚομμουνοΣυμμοριτών έστελνε τα Ελληνόπουλα στις περιοχές των ΑλβανοΣλαβοΒουλγαρο "συντρόφων" τους...
- Το ότι ο Ζαχαριάδης κατηγορεί τον Μεταξά για ιμπεριαλιστικό πόλεμο φανερώνει την "συντροφικότητα" του ΚΚΕ με το αντίστοιχο ΚΚΑ (Κομμουνιστικό Κόμμα Αλβανίας του Χότζα), άλλωστε γνωστό είναι ότι ο μετέπειτα ΚομμουνοΣυμμοριτοΠόλεμος του ΕΑΜ ΕΛΑΣ είχε συντρόφους κομμουνιστές της Αλβανίας, της Γιουγκοσλαβιας, της Βουλγαρίας με τους οποίους είχαν και συμφωνίες να πάρουν Ελληνικά Εδάφη, Τσαμουριά για τους Αλβανούς, Μακεδονία για τους Σλάβους, Θράκη με τους Βουλγάρους κτλ.
- Στο τρίτο γράμμα ο Ζαχαριάδης λέει ότι ο Μεταξάς έκανε πόλεμο φασιστικό... μα είναι δυνατόν αυτός που είπε ΌΧΙ στους Φασίστες (Ιταλούς) και τους πολέμησε να αποκαλείται "Φασίστας" και δεν είναι ο Ζαχαριάδης με τον Στάλιν που έκαναν την συμφωνία Molotov - von Ribbentrop;;;
http://knossopolis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: