Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Μπουτάρης σε ανθελληνικό παροξυσμό: «Με τους Τούρκους αισθάνομαι αδελφός»

Μπουτάρης σε ανθελληνικό παροξυσμό: «Με τους Τούρκους αισθάνομαι αδελφός»
Είναι μερικές περιπτώσεις που η επιστήμη τις χαρακτηρίζει ανίατες και σηκώνει τα χέρια ψηλά. Η γραφικότητα έχει πάψει από καιρού να αποτελεί δικαιολογία για την προκλητικότητα του δημάρχου Θεσσαλονίκης και την επιμονή του σε δημόσιες ανθελληνικές δηλώσεις.
Η πιο πρόσφατη περίπτωση αφορά τα όσα είπε κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της πτήσης "Θεσσαλονίκη- Σμύρνη", της εταιρείας Ellinair, όπου δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «Με τους Τούρκους αισθάνομαι αδελφός. Οι Ευρωπαίοι είναι συνεργάτες. Με τους συνεργάτες μαλώνεις και χωρίζεις, με τα αδέλφια μαλώνεις, αλλά δεν χωρίζεις ποτέ» και ότι «Η Σμύρνη για τη Θεσσαλονίκη δεν είναι ένας απλός χώρος διακοπών. Οι δύο πόλεις είναι αδελφές, με μάνα την Κωνσταντινούπολη. Αυτές οι δύο πόλεις συνδέονται από τα παλιά χρόνια».
Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι ο συγκεκριμένος τύπος δεν γνωρίζει ιστορία και θρασύτατα αποκαλεί τους Τούρκους «αδερφούς», από τη στιγμή που και οι ίδιοι οι Τούρκοι ανάγουν τις ρίζες τους στις ασιατικές στέπες, στα όρια περίπου της σημερινής Μογγολίας, από τις οποίες κινήθηκαν προς τη Μεσόγειο στα τέλη του 10ου αιώνα, αναζητώντας λεία για να ικανοποιήσουν τις αρπακτικές διαθέσεις τους. Ακόμα όμως και να μην γνωρίζει τα περί καταγωγής ή ηθελημένα να τα ξεχνάει, προκειμένου να υπηρετήσει όποιους άνομους σκοπούς επιθυμεί, δεν μπορεί να αδιαφορεί για τους ποταμούς αίματος, που χωρίζουν τους δύο λαούς τα τελευταία χίλια χρόνια.
Η πρόκληση αποκτά ιδιαίτερο σημειολογικό χαρακτήρα, τόσο εξαιτίας του χρόνου όπου λέχθηκε, αφού οι μέρες του φθινοπώρου είναι που τιμάται η Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, με το ξεκλήρισμα από το σφαγέα Κεμάλ των Ελλήνων της Ανατολίας, όσο και με βάση τη διεθνή πολιτική συγκυρία, όπου η Τουρκία κατηγορείται ως ο στενότερος συνεργάτης των ισλαμιστών τρομοκρατών του ISIS. Θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε με το δεύτερο μέρος της δήλωσή του, αφού πράγματι η Θεσσαλονίκη και η Σμύρνη είναι αδελφές πόλεις και έχουν κοινή μάνα την Κωνσταντινούπολη, αλλά προφανώς όχι όπως το εννοεί ο Μπουτάρης. Η διαφορά μας είναι ότι η μάνα και η μια αδελφή στέναζαν επί αιώνες κάτω από το φρικτό οθωμανικό ζυγό και ο ολοκληρωτικός εξανδραποδισμός τους κατατάσσεται ανάμεσα στα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά  της ανθρωπότητας στην παγκόσμια ιστορία.
Οι Τούρκοι εφαρμόζοντας τακτικές εθνοκάθαρσης και συστηματική γενοκτονία κατάφεραν να εκδιώξουν τους Έλληνες από τη Μικρασία και την Κωνσταντινούπολη, αλλά το πνεύμα τους θα τους στοιχειώνει για πάντα. Ακόμα και ίδιοι οι σφαγείς αισθάνονται αμήχανα απέναντι στα μνημεία του πολιτισμού, που εξακολουθούν να υπάρχουν γύρω τους, θυμίζοντάς τους ότι είναι προσωρινοί κατακτητές και οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της Ανατολίας αργά ή γρήγορα θα επιστρέψουν στη γη τους.
Σε μια σοβαρή χώρα, τέτοιες δηλώσεις προσβολής της μνήμης των πατέρων και διαστρέβλωσης της ιστορικής πραγματικότητας, θα αποτελούσαν αντικείμενο της δικαιοσύνης. Στην αποχαυνωμένη Ελλάδα του 21ου αιώνα κάθε ανθέλληνας μπορεί να λέει ατιμώρητα ότι βλακεία του κατέβει. Μόνη ελπίδα του Έθνους παραμένει η Χρυσή Αυγή, που σε πείσμα όλων αντιστέκεται και συνεχίζει να κρατά τις Θερμοπύλες μέχρι την τελική Νίκη.
xathess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: