Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ CIA ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...!!!


Περιέχει μαρτυρία διπλωμάτη, σύμφωνα με την οποία οι δυο πρώην πρωθυπουργοί συνεργάστηκαν με τους ναζί για την εξόντωση Εβραίων της Θεσσαλονίκης

Ένα περίεργο δημοσίευμα αναφορικά με ένα έγγραφο της CIA που έχει αποχαρακτηριστεί από το 2006, κάνει τις τελευταίες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου, προκαλώντας αντιδράσεις και ερωτηματικά.

Το επίμαχο έγγραφο με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 1962, το οποίο κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τη ιστοσελίδα kalami.net και έχει αναρτηθεί στη σελίδα της CIA, αναφέρει ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί της Ελλάδας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κωνσταντίνος Τσαλδάρης, είχαν συνεργαστεί με τους ναζί.

Στο εν λόγω έγγραφο, περιέχεται μαρτυρία διπλωματικού υπαλλήλου, σύμφωνα με την οποία οι δυο πρώην πρωθυπουργοί συνεργάστηκαν με τους ναζί για την εξόντωση Εβραίων της Θεσσαλονίκης.


Το έγγραφο έχει αποχαρακτηριστεί από το 2006 και βρίσκεται από τότε στην ιστοσελίδα της CIA



«Άκρως απόρρητος. Το όνομα του πρωθυπουργού κ. Κωνστ. Καραμανλή περιλαμβάνεται πράγματι εις τον πίνακα των πρακτόρων των γερμανικών αρχών κατοχής, ως συνεργάτης του Μέρτεν εις την εξόντωσιν των Εβραίων», αναφέρεται στον τίτλο του εγγράφου που παρατίθεται παρακάτω.



Το επίμαχο έγγραφο




Ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει πως συνομίλησε με τον Σύμβουλο της πρεσβείας Ιωάννη Μοσχόπουλο, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι κατά τη δίκη του ναζί και υπεύθυνου για το θάνατο εκατομμυρίων Εβραίων, Άντολφ Άιχμαν, στο Ισραήλ, προέκυψε ότι μεταξύ των στοιχείων που ήταν στη δικογραφία υπήρχε και ένας πίνακας με τα ονόματα Ελλήνων που συνεργάστηκαν με τον Μέρτεν στη Θεσσαλονίκη για την εξόντωση Εβραίων.

Στο έγγραφο τονίζεται ότι τη δίκη του Άιχμαν είχε παρακολουθήσει για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης ένας έμπιστος υπάλληλος, ισραηλιτικής καταγωγής, ο οποίος ανήκε στην υπηρεσία Τύπου της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στο Ισραήλ. Ο άνθρωπος αυτός χαρακτηρίζεται έμπιστος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Για το λόγο αυτό του ανατέθηκε να παρακολουθήσει τη δίκη Άιχμαν με την ιδιότητα του εκπροσώπου της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον διπλωματικό υπάλληλο, το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή υπήρχε στον συγκεκριμένο πίνακα και ήταν υπογραμμισμένο με κόκκινο στυλό, όπως επίσης και το όνομα ενός άλλου πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη.

Η υπόθεση φέρεται να σχετίζεται με το σκάνδαλο Μαξ Μέρτεν, που συγκλόνισε την χώρα στα τα τέλη της δεκαετίας του '50 και στις αρχές του '60 και αφορούσε στον αξιωματικό των γερμανικών κατοχικών που ήταν υπεύθυνος για την γενοκτονία των Εβραίων της Θεσσαλονίκης και ο οποίος κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου. protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: