Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Το νέο ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Από καθαρίστριες... γραμματείς στα δικαστήρια!


Ήρθε η ώρα της δικαίωσης για τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Η «μεγάλη επιτυχία» της επαναπρόσληψής τους δεν είναι τίποτε μπροστά στη «μεγάλη επιτυχία» της μετάταξής τους σε μόνιμες προσωποπαγείς θέσεις γραμματέων και επιμελητών στα δικαστήρια.

Με ΦΕΚ οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ καταλαμβάνουν θέσεις γραμματέων και επιμελητών σε δικαστήρια, καλύπτοντας κενές θέσεις.
«Μεταφέρουμε τους κάτωθι υπαλλήλους, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, μερικής απασχόλησης, κατηγορίας ΥΕ του κλάδου Καθαριστριών, στον τομέα των υπαλλήλων των δικαστηρίων της χώρας, σε συνιστώμενες, με την παρούσα απόφαση προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΠΕ Γραμματέων, πλήρους απασχόλησης και τους τοποθετούμε στα αναφερόμενα στον πίνακα δικαστήρια και εισαγγελίες. Οι ανωτέρω συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις καταργούνται αυτοδίκαια με την κατά οιονδήποτε τρόπο αποχώρησή τους από την υπηρεσία. Η μεταφορά τους γίνεται με παράλληλη δέσμευση κενών οργανικών θέσεων τακτικού προσωπικού, οι οποίες δεν πληρούνται για όσο χρόνο υφίστανται οι προσωποπαγείς θέσεις» διαβάζουμε στο ΦΕΚ.
Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες υπάλληλοι από μια θέση εργασίας αορίστου χρόνου και μερικής απασχόλησης μεταφέρονται σε θέσεις πλήρους απασχόλησης και προσωποπαγείς. Δηλαδή, πλέον η θέση τους καταργείται με την αποχώρησή τους από την καινούρια υπηρεσία υπηρεσία στην οποία παίρνουν μετάταξη.
Ξαφνικά δεν υπάρχει ανάγκη για καθαρίστριες στο υπουργείο Οικονομικών, που ωρυόταν ο ΣΥΡΙΖΑ ότι οι καθαρίστριες κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες; Και επίσης, δεν θα ήταν καλύτερα, εφόσον υπάρχουν κενά στα δικαστήρια σε θέσεις επιμελητών και  γραμματέων να διοργανώσουν κανέναν ΑΣΕΠ να δουλέψει κόσμος, παρά χώνουν σε θέσεις προσωποπαγείς -παραδοσιακά ρουσφετολογικές- ανθρώπους που διεκδίκησαν το δικαιωμά τους να δουλεύουν στο πόστο τους;
«Μετάταξη σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας» λέγεται αυτό, και, σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα (Νόμος 528/2007) άρθρο 70, προβλέπεται μόνο αν ο υπάλληλος είχε ή απέκτησε τον τίτλο σπουδών που απαιτεί η ανώτερη κατηγορία. Αν δε ο τίτλος προϋπήρχε του διορισμού, πρέπει να συμπληρωθεί οκταετία στην αρχική θέση πριν από τη μετάταξη. Έτσι, όπως φαίνεται και στα ΦΕΚ, άλλες τοποθετούνται σε ΠΕ, άλλες σε ΔΕ και άλλες σε ΤΕ. ανάλογα προφανώς με το πτυχίο που έχουν.
Το άρθρο 70, «Μετάταξη σε κλάδο ανώτερης κατηγορίας», προβλέπει: «1. Μετάταξη υπαλλήλου σε κενή θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας, επιτρέπεται μετά από αίτηση του υπαλλήλου και ύστερα από γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου του κλάδου στον οποίο μετατάσσεται. Ο μετατασσόμενος πρέπει να κατέχει τον τίτλο σπουδών που απαιτείται για τον κλάδο στον οποίο μετατάσσεται. 2. Υπάλληλος που είχε τον απαιτούμενο για διορισμό σε ανώτερη κατηγορία τίτλο σπουδών κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης διορισμού του δεν επιτρέπεται να μεταταγεί σε θέση κλάδου ανώτερης κατηγορίας πριν από τη συμπλήρωση οκταετίας από το διορισμό του».
ΚΑΝΤΟ ΟΠΩΣ ΟΙ... ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ
Κρουπιέρηδες από το Καζίνο της Πάρνηθας, αεροσυνοδοί, σταθμάρχες του ΟΣΕ, υπάλληλοι διοδίων και οδηγοί αστικών λεωφορείων παρουσιάστηκαν το 2013 για να αναλάβουν διοικητική υπηρεσία στην ΕΛ.ΑΣ, λόγω της περίφημης «κινητικότητας». Τότε δημιουργήθηκε τεράστιο θέμα με τους 220 υπαλλήλους οι οποίοι βρέθηκαν σε διοικητικές θέσεις της ΕΛ.ΑΣ, διώχνοντας παράλληλα 90 πολιτικούς υπαλλήλους με πείρα, που είχαν αναλάβει τη γραφειοκρατική δουλειά και γνώριζαν πώς να αντεπεξέλθουν.
Το ρουσφέτι δεν πεθαίνει στην Ελλάδα. Ναι στην κινητικότητα στο Δημόσιο, ναι στην αναδιάρθρωση του κράτους, αλλά δεν μπορούμε να βαφτίζουμε «αναδιάρθρωση» και «κινητικότητα» τα πάντα. Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών πόσο θα μας απασχολούν ακόμα; Υπάρχουν εργαζόμενοι που αδικούνται, κλάδοι ολόκληροι, υπάρχει ανεργία που φτάνει στο 61% στις νέες γυναίκες και η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι να τις τακτοποιήσει σε προσωποπαγείς θέσεις;
Που μακάρι να προσφέρουν από τις νέες τους θέσεις, ωστόσο, τι θα γίνει με τις κενές θέσεις στο Οικονομικών; Θα προσληφθούν άλλοι υπάλληλοι εκεί, με πτυχίο, που θα περιμένουν καμιά δεκαριά χρόνια για να πάρουν μετάταξη;
(Φωτογραφία: Eurokinissi)
http://www.arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: