Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Μαζικές απολύσεις με… sms στο Ελ. Βενιζέλος

Μαζικές απολύσεις με… sms στο Ελ. Βενιζέλος
Μέσα στην καθημερινή κατατρομοκράτηση του Ελληνικού Λαού για τον κορωνοϊό και τις εκστρατείες όλων των ΜΜΕ για να μείνουν οι Έλληνες πολίτες μέσα στα σπίτια, λείπουν ορισμένες ειδήσεις οι οποίες έχουν το νόημα τους και θα σηματοδοτήσουν τους επόμενους μήνες μια αλυσιδωτή οικονομική κρίση η οποία θα πλήξει τους πάντες.
Αναφερόμαστε βεβαίως στη αιφνίδια απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων της εταιρείας “Swissport” του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»  η οποία έγινε μέσω... sms και με βάση την αιτιολόγηση της εταιρείας πραγματοποιήθηκε εξαιτίας της «γενικευμένης αναταραχής» του ιού, για την «υγεία» των εργαζομένων και φυσικά με μοναδικό γνώμονα την «προσπάθεια καταπολέμησης» και περιορισμού των κρουσμάτων στην Πατρίδα μας.
Μόνο που αυτή η κίνηση αποδέσμευσης των εργαζομενων που ήταν συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και μέσω ανανέωσης των συμβάσεων εργάζονταν για χρόνια στην εταιρεία, δεν έγινε στην αρχή των μέτρων σχετικά με τον κορωνοϊό αλλά συνέβη αρκετές ημέρες μετά. Είναι ολοφάνερο και ξεκάθαρο το γεγονός πως η περιβόητη πανδημία δίνει όλο το ελεύθερο στις αντεργατικές πολιτικές να ξεδιπλωθούν απέναντι στους εργαζόμενους που παλεύουν καθημερινά για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην. Η μείωση της κίνησης και των εναέριων μεταφορών με την επακόλουθη μείωση του τζίρου στις αεροπορικές εταιρείες φαίνεται τελικά ότι θα απορροφηθεί από την απρόσωπη και βίαιη απόλυση πολλών Συμπατριωτών μας.
Όμως η οικονομία η οποία θα λειτουργήσει ως ντόμινο πρόκειται δυστυχώς να επιφέρει μια κρίση η οποία θα κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους. Η σκληρή καπιταλιστική ελίτ, εκμεταλλεύεται χωρίς αιδώ την οποιαδήποτε ευκαιρία μπορεί να της δοθεί για να πλουτίσει περαιτέρω, ενώ δεν διστάζει για να διαφυλάξει τα πλούτη της να στερεί τους ήδη χαμηλούς μισθούς από τους εργαζόμενους, χάρη στους οποίους βεβαίως έχει καρπωθεί τα κέρδη μέσω της υπεραξίας της εργασίας τους.
Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε το γεγονός πως οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δεν καλύπτονται από την ρήτρα της κυβέρνησης για την αποφυγή και άλλων απολύσεων (ήδη μετράμε για τον μήνα Μάρτιο δεκάδες χιλιάδες), μια ρήτρα την οποία η Νέα Δημοκρατία επέβαλε για την «διάσωση» της οικονομίας χωρίς όμως να έχει χαρακτηριστικό αντίκρισμα στην πραγματικότητα, διότι φαινόμενα όπως αυτό του αεροδρομίου είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξουν πολλά.
Σαν επιμύθιο της είδησης, αναφέρουμε το γεγονός ότι οι απολυμένοι αυτό που έλαβαν από τους προϊσταμένους τους είναι... η υπόσχεση πως όταν η κατάσταση εξομαλυνθεί θα επαναπροσληφθούν, η οποία υπόσχεση μας θυμίζει χαρακτηριστικά τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κομμάτων, οι οποίες μετεκλογικά βεβαίως γίνονται καπνός.

Ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή είναι στο πλευρό των ανθρώπων που απολύθηκαν και καλούνται εν μέσω μιας καταστροφικής για την οικονομία πραγματικότητας να επαναπροσδιορίσουν επαγγελματικά το μέλλον τους και καταγγέλει το γεγονός ότι τέτοιες πρακτικές είναι πραγματικά απάνθρωπες. Ως πολιτικός οργανισμός δίνουμε τον λόγο μας ότι στις δύσκολες ημέρες που ξημερώνουν θα σταθούμε με τα πενιχρά μας μέσα στο πλευρό όλων των Ελλήνων που το έχουν ανάγκη και θα αγωνιστούμε με όλες  μας τις δυνάμεις για τα δικαιώματα τους.
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: