Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Ούτε μία αναφορά στην λέξη «Έθνος» από την Σακελλαροπούλου στο διάγγελμά της

Ούτε μία αναφορά στην λέξη «Έθνος» από την Σακελλαροπούλου στο διάγγελμά της
Πλήρη απάλειψη αναφοράς στους Ήρωες του 1821 και στην Ορθόδοξη Πίστη των Ελλήνων
Το πώς εννοεί η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) Αικατερίνη Σακελλαροπούλου τον περιβόητο «νέο πατριωτισμό», φροντίζει να το δείχνει με κάθε ευκαιρία που της δίνεται. Αυτό έκανε και με το διάγγελμα για την Εθνεγερσία της 25ης Μαρτίου 1821, όπου η λέξη «Έθνος» δεν εμφανίζεται.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάγγελμά της η λέξη «επέτειος» δεν συνοδεύεται από το απαραίτητο επίθετο «Εθνικός», ενώ η Εθνική Μνήμη καλείται ως… «συλλογική». Επίσης, η νέα ΠτΔ στο διάγγελμά της αποφεύγει α) να αναφερθεί στους Ήρωες του 1821 β) να κάνει λόγο για τον ρόλο της Ορθόδοξης Πίστης και του Κλήρου στην Εθνεγερσία.
Είναι ολοφάνερο ότι αυτός ο «νέος πατριωτισμός» της Σακελλαροπούλου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον Πατριωτισμό που για ολόκληρες γενιές γνώρισαν οι Έλληνες. Αυτός, λοιπόν, ο «νέος πατριωτισμός», του οποίου μάλιστα η Σακελλαροπούλου θεωρεί ως «προϋπόθεση» του τον κοσμοπολιτισμό (όπως χαρακτηριστικά είχε πει και στο πρώτο της διάγγελμα ως ΠτΔ), δεν μπορεί να εκφράζει κανέναν συνειδητοποιημένο Έλληνα Εθνικιστή και Πατριώτη.
Τα διάφορα «εθνικόφρονα» - θρασύδειλα «παπαγαλάκια» του Μητσοτάκη, που καταπολέμησαν την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και με τον πλέον ύπουλο τρόπο έστρεψαν σημαντικό μέρος του Ελληνικού Λαού να ψηφίσει τον πατριδοκάπηλο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα αυτός (συν τοις άλλοις) να φέρει στην Προεδρία της Δημοκρατίας μία συνειδητή οπαδό του κοσμοπολιτισμού, καλό θα είναι να το βουλώσουν και να χωθούν στις τρύπες τους…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: