Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Ομάδες πολιτοφυλακής δημιουργούν οι κάτοικοι σε Λέσβο και Κω

Ομάδες πολιτοφυλακής δημιουργούν οι κάτοικοι σε Λέσβο και Κω
Σε αδιέξοδο έχει οδηγηθεί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με το λαθρομεταναστευτικό και οι κάτοικοι των νησιών μας φοβούνται ότι από μέρα σε μέρα μπορεί να ξεσπάσει γενικευμένη προσπάθεια απόβασης λαθρομεταναστών με εκατοντάδες βάρκες στο Αιγαίο, ιδιαίτερα τώρα που πλησιάζουμε στην άνοιξη και θα βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.
Σε μια προσπάθεια αποτροπής ενός τέτοιου ενδεχόμενου, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Newpost, κάτοικοι σε Λέσβο και Κω δημιουργούν ομάδες πολιτοφυλακής, ενώ στη Χίο, οι κάτοικοι παραμένουν σε κομβικά σημεία στους Χαλκειούς προκειμένου αρχικά να αποτρέψουν τυχόν επιθετικές ενέργειες από μερίδα μεταναστών στην περιοχή τους και αφετέρου να σταματήσουν οποιαδήποτε πρόθεση κατασκευής νέου κέντρου, παρότι επισήμως έχει αποκλειστεί στο χωριό τους.
Υπό τον φόβο νέων κυμάτων μεταναστών από τα Τουρκικά παράλια στην Κω, κάτοικοι του νησιού έχουν δημιουργήσει μικρές ευέλικτες ομάδες των 3- 5 ατόμων, που πραγματοποιούν περιπολίες σε σημεία που διαπιστωμένα προσεγγίζουν βάρκες με μετανάστες. Από το βράδυ μάλιστα της Καθαράς Δευτέρας, ομάδες των 30-50 κατοίκων συγκεντρώνονται στις περιοχές Ψαλίδι, Φάρος και Τιγκάκι, ώστε να αποτρέψουν μετανάστες να αποβιβαστούν στις παραλίες του νησιού.
Προχθές μάλιστα, κάτοικοι της Κω διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί, πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία με μεγάλη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών.
Χειρότερη από κάθε άλλη φορά χαρακτηρίζουν οι κάτοικοι της Χίου την κατάσταση που επικρατεί στο νησί τους και τονίζουν την ανάγκη άμεσης «μαζικής απομάκρυνσης τριών, τεσσάρων χιλιάδων μεταναστών από τη ΒΙ.ΑΛ» προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει έμπρακτα πως στέκεται στο πλευρό τους, όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.
Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού, ότι οι λαθρομετανάστες «έχουν χάσει το μέτρο, έχει χαθεί η αίσθηση της έννοιας των συνόρων, έχουν την εντύπωση πως είναι ανοιχτά, ότι εδώ είναι αφύλαχτοι, εδώ είναι η απόλυτη ελευθερία, ότι εδώ μπορεί να κάνει ο καθένας ότι θέλει, αυτή είναι η αίσθησή τους». Ποιος τους έδωσε άραγε το δικαίωμα να το πιστεύουν αυτό; Ποιος άλλος από τους "αντιρατσιστές";
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: