Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Γιατί η κυβέρνηση δεν επιβάλλει μείωση τιμών στο καρτέλ των σούπερ μάρκετ και σιωπούν οι “αντιπολιτευόμενοι”;

Ενώ περίπου 220.000 επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή και χιλιάδες άλλες έχουν μεν το δικαίωμα να είναι ανοιχτές, αλλά δεν πατάει σ’ αυτές άνθρωπος, ειδικά μετά από το εγκληματικό μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, υπάρχουν και κάποιες που κάνουν χρυσές δουλειές και προσλαμβάνουν επιπλέον προσωπικό για να ανταποκριθούν στη ζήτηση. Πρόκειται όπως πολύ καλά καταλαβαίνετε για τα σούπερ μάρκετ! Για τα οποία, η κρίση έχει εξελιχθεί σε μεγάλη ευκαιρία, την οποία, δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτη, καθώς δεν έχουν ρίξει καθόλου τις τιμές τους!
Από την άλλη μεριά, εκατομμύρια εργαζόμενοι έμειναν άνεργοι και προστέθηκαν στο ένα εκατομμύριο των ήδη ανέργων και καλούνται να ζήσουν με το επίδομα ελεημοσύνης των 800 ευρώ για δύο μήνες, το δε εργασιακό τους μέλλον είναι αβέβαιο και στην μετά κορωνοϊό εποχή.
Το πρώτο πράγμα που όφειλε να πράξει η κυβέρνηση, ήταν να ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στο καρτέλ των σούπερ μάρκετ να μειώσουν τις τιμές τους, ως ελάχιστη πράξη κοινωνικής ευθύνης – εφόσον αυτά τα πιράνχας οι ιδιοκτήτες τους δεν έχουν το φιλότιμο να το πράξουν από μόνοι τους! Ασφαλώς και δεν το έπραξε η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση, κι ούτε υπάρχει περίπτωση να το πράξει στο μέλλον, γιατί είναι ξεκάθαρο πως εκπροσωπεί την πλουτοκρατία. Αλλά, γιατί άραγε κάνουν γαργάρα ένα τέτοιο σπουδαίο ζήτημα και δεν πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση τα κόμματα της «αντιπολίτευσης», κάποια εκ των οποίων εμφανίζονται και ως… λαϊκά; Μήπως γιατί «όταν τρώνε δε μιλάνε»;

(ΥΓ): Κι όχι μόνο «τρώνε» από το καρτέλ των σούπερ μάρκετ, αλλά –όλα ανεξαιρέτως- κάνουν και διορισμούς σ’ αυτά! 
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: