Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ ΤΩΝ ΜΚΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - Έπιασαν μέλος ΜΚΟ με εξοπλισμό υποκλοπών στη Μυτιλήνη

Έναν Ισπανό 40 ετών, στέλεχος ΜΚΟ, στη Λέσβο συνέλαβαν αστυνομικοί για παράβαση του νόμου περί ραδιοσυχνοτήτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Αστυνομικοί κατά τον έλεγχο του αυτοκινήτου του στην περιοχή της Εφταλούς, διαπίστωσαν ότι είχε εγκατασταθεί σε αυτό κεραία ραδιοσυχνοτήτων και άλλοι σχετικοί εξοπλισμοί. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης διατάχθηκε πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να εξετασθούν οι λόγοι της συγκεκριμένης λειτουργίας.

Η ΜΚΟ της οποίας είναι μέλος ο συλληφθέντας, δραστηριοποιείται σε ζητήματα υποδοχής και περίθαλψης προσφύγων και μεταναστών στη βόρεια Λέσβο.
Στο μεταξύ, σε 24ωρη βάση συνεχίζονται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με την Frontex οι έλεγχοι μη κυβερνητικών οργανώσεων και μεμονωμένων εθελοντών που δραστηριοποιούνται στα νησιά του βορείου Αιγαίου.
Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται σε σημεία απόβασης μεταναστών και προσφύγων. «Στόχος», επανέλαβε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αστυνομική πηγή, «είναι να ελεγχθούν όσοι κλέβουν αντικείμενα των προσφύγων ή βάρκες και μηχανές, αλλά και να τονισθεί η παρουσία της Αστυνομίας».
Κατά τους ελέγχους ζητείται επίσης από όσους επιχειρούν στις ακτές, η αστυνομική τους ταυτότητα και το ποια οργάνωση εκπροσωπούν, αν κάτι τέτοιο συμβαίνει. 
Φυσικά στη συνέχεια ελέγχεται και το αν η συγκεκριμένη οργάνωση είναι διαπιστευμένη. «Η όλη διαδικασία αν όλα είναι εντάξει, θα σταματά εκεί», τονίσθηκε χαρακτηριστικά, ενώ όπως επισημάνθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «αυτό που πρέπει να γίνει είναι η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας σε όλους τους κατοίκους των νησιών.

http://greeknation.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: