Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

«Ήταν καβγάς ανάμεσα σε δύο άτομα, τον Φύσσα και τον Ρουπακιά» κατέθεσε ο ειδικός φρουρός Μπιάγκης


Με καταθέσεις αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής στην πρώτη συνεδρίαση του νέου έτους. Ο Δημήτρης Μπάγιος ολοκλήρωσε την κατάθεσή του απαντώντας σε ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και στη συνέχεια ήλθε ο Ανδρέας Μπιάγκης, επίσης ειδικός φρουρός που υπηρετεί από τον Απρίλιο του 2012 στην ομάδα ΔΙΑΣ. Κανονικά επρόκειτο να εξεταστεί ένας από τους φίλους του Φύσσα, ο Νικόλαος Μαντάς, ο οποίος όμως δεν προσήλθε λόγω ασθένειας.


Ο Μπιάγκης υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι ο Φύσσας με τον Ρουπακιά έπαιζαν ξύλο οι δυο τους. Η συμπλοκή γινόταν μεταξύ τους. «Είδα να χτυπιούνται με χέρια και πόδια» δήλωσε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε από την Πρόεδρο. Πρόκειται για ακόμα ένα στοιχείο που δείχνει ότι είναι τελείως σαθρά τα όσα αναφέρονται στο κατηγορητήριο περί τάγματος εφόδου και οργανωμένης δολοφονίας. Παραθέτουμε αυτούσιους τους διαλόγους:

«ΜΠΙΑΓΚΗΣ: Όταν φτάσαμε είδα 40-50 άτομα στην Παύλου Μελά. Αυτά τα άτομα απλά στέκονταν. Δεν ήταν παρατεταγμένα. Μας είχανε πει ότι είχανε ρόπαλα. Εγώ βασικά δεν είδα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Κρατούσανε κάτι στα χέρια τους;
ΜΠΙΑΓΚΗΣ: Εγώ δεν είδα κάτι να κρατάνε.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ένα λεπτό. Το σήμα μιλούσε για ρόπαλα. Είδατε εσείς ρόπαλα;
ΜΠΙΑΓΚΗΣ: Εγώ δεν είδα, όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τα άτομα ήταν παρατεταγμένα;
ΜΠΙΑΓΚΗΣ: Όχι. Δεν ήταν σε παράταξη. Δύο περίπου λεπτά αφότου είχαμε φτάσει, 15-20 άτομα από αυτά αρχίσανε να τρέχουν προς την Τσαλδάρη. Εμείς τρέξαμε από πίσω τους. Όταν εγώ έφτασα στη συμβολή Κεφαλληνίας και Τσαλδάρη, έστριψα και βλέπω στο απέναντι πεζοδρόμιο να γίνεται μια συμπλοκή μεταξύ 4-5 ατόμων, ήταν ένα μπουλούκι και έβλεπα μόνο χέρια-πόδια, και κατάλαβα ότι εκεί πέφτει ξύλο. Είδα ότι παίζανε ξύλο.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο άλλο πεζοδρόμιο απέναντι από αυτούς που παίζανε ξύλο είδατε κάποιον;
ΜΠΙΑΓΚΗΣ: Στο απέναντι πεζοδρόμιο δεν είδα κανένα άλλον. Μόνο τους συναδέλφους μου που έτρεχαν στην Τσαλδάρη προς το σημείο της συμπλοκής.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εκτός από αυτό. Άλλους συγκεντρωμένους είδατε; Στην Τσαλδάρη, στο οδόστρωμα, στα πεζοδρόμιά της.
ΜΠΙΑΓΚΗΣ: Αρνητικώς. Δεν είδα άλλους. Τα 15-20 άτομα που είδα να τρέχουνε από την Παύλου Μελά, είχανε φύγει. Είχανε σπάσει στα στενά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αυτοί οι 15-20 κοιτάξατε πού πήγανε;
ΜΠΙΑΓΚΗΣ: Εγώ με το που στρίβω τη γωνία είδα μόνο συναδέλφους. Οι οποίοι πηγαίνανε απέναντι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είσαστε σε θέση να πείτε αν αυτοί οι 5 που είδατε απέναντι να χτυπιούνται, είναι από τους 15-20;
ΜΠΙΑΓΚΗΣ: Αυτοί οι 5 που παίζανε ξύλο εκεί, δεν πρέπει να ήτανε από αυτούς τους 15-20 που ξεκινήσαν να τρέχουνε από την Παύλου Μελά. Οι συνάδελφοι ήτανε κοντά σε αυτούς. Δεν θα αφήνανε να πέσει ξύλο ανάμεσα σε 5 άτομα.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πού πήγαν οι 15-20;
ΜΠΙΑΓΚΗΣ: Οι 15-20 πρέπει να φύγανε και να στρίψανε στα στενά.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Πάντως αυτούς φτάσατε στη συμβολή και δεν τους είδατε μετά;
ΜΠΙΑΓΚΗΣ: Όχι. Ουσιαστικά από ό,τι φάνηκε ο καβγάς ήτανε ανάμεσα σε δύο, τον Ρουπακιά και το Φύσσα. Με το που πέρασαν οι 4 συνάδελφοι απέναντι, οι 5 που χτυπιούνταν σπάσανε. Με το που περάσανε δηλαδή και πλησιάσανε οι συνάδελφοι οι 3 φύγανε και μείνανε 2, ο Ρουπακιάς με το Φύσσα. Εγώ είδα τους 3 να φεύγουνε από εκείνο το σημείο και είδα μόνο δύο άτομα να συνεχίζουν να συμπλέκονται. Ουσιαστικά από ό, τι φάνηκε ο καβγάς ήτανε ανάμεσα σε δύο, τον Ρουπακιά και το Φύσσα. Οι 3 όταν αντιλήφθηκαν τους συναδέλφους μου που πηγαίνανε εκεί, φύγανε.»
http://diki-xa.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: