Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο πληρώνουμε τις συντάξεις των εθνοπατέρων!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο πληρώνουμε τις συντάξεις των εθνοπατέρων!
Ένα ακόμα σκάνδαλο έρχεται στο φως από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο που ασκεί με συνέπεια ο Λαϊκός Σύνδεσμος. Σε ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη για τις βουλευτικές συντάξεις, ο αρμόδιος συριζαίος υπουργός αναγκάστηκε να ομολογήσει πως κάθε χρόνο το Δημόσιο ζημιώνεται με περισσότερα από 20 εκατομμύρια ευρώ για να πληρώνει συντάξεις σε 735 εθνοπατέρες!
Το μηνιαίο κοστούμι ξεπερνά το 1,6 εκατομμύριο εκατομμύρια ευρώ το μήνα, την στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό των πολιτών επιβιώνει κάτω από το όριο της φτώχειας. Με βάση υπολογισμούς ο κάθε εθνοπατέρας αρπάζει κατά μέσο όρο πάνω από 2.100 ευρώ τον μήνα!
Σκάσε και πλήρωνε Έλληνα για να περνάνε ζωή χαρισάμενη αυτοί που επί δεκαετίες ξεπουλάνε την χώρα. Φυσικά, αντί η αριστερή κυβέρνηση να καταργήσει αυτό το αίσχος, το συντηρεί κανονικότατα. Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει εναντίον όλων τον Αγώνα για την πάταξη της διαφθοράς και των προνομίων του αμαρτωλού πολιτικού κατεστημένου.
Ακολουθεί το ρεπορτάζ που αναπαράγεται στο διαδίκτυο, με ελάχιστα μέσα να αναφέρουν ότι η ερώτηση έγινε από την Χρυσή Αυγή!
"Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε ο Γιώργος Χουλιαράκης στη Βουλή, τα 2.100 ευρώ μεικτά φτάνει κατά μέσο όρο η μέση μηνιαία σύνταξη ενός βουλευτή, με το δημόσιο να καταβάλλει συνολικά 1.595.114 ευρώ μηνιαίως, ενώ συνολικά 753 πρώην βουλευτές είναι δικαιούχοι βουλευτικής σύνταξης -ή επιζήσαντα μέλη των οικογενειών τους.
Σύμφωνα με την απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, σε ερώτηση του Ηλία Κασιδιάρη, η μείωση που έχουν υποστεί οι βουλευτικές συντάξεις αγγίζει το 60%, μετά και την εφαρμογή από 1/1/2013 των διατάξεων του νόμου 4093/2012, ο οποίος προβλέπει περικοπές κατά 20% εφόσον ο συνταξιούχος λαμβάνει και δεύτερη σύνταξη από οποιοδήποτε φορέα ή κατά 30% εφόσον λαμβάνει και τρίτη σύνταξη.
Με βάση πάντως την απάντηση Χουλιαράκη, όσοι αποκτούν την ιδιότητα του βουλευτή από τις 12/11/2012 και μετά δεν έχουν δικαίωμα σύνταξης. «Από 1/1/2013 όσα ισχύουν για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου και αφορούν την περικοπή της σύνταξης (κατά 70%) ή της αναστολή της καταβολής της, εφόσον ο συνταξιούχους εργάζεται στο Δημόσιο ή στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, έχουν εφαρμογή και για τους συνταξιούχους βουλευτές. Δηλαδή εάν ο συνταξιούχος βουλευτής εργάζεται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα η σύνταξή του θα περικοπεί κατά 70% ή εάν συνταξιούχος π.χ. μέλος ΔΕΠ, έχει εκλεγεί Βουλευτής πριν την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου 4093/2012, τότε θα πρέπει να ανασταλεί η σύνταξη που λαμβάνει από το Δημόσιο ως μέλος ΔΕΠ», συμπληρώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών."
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: