Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Μούγκα οι ΠΑΣΟΚοι για τα 15 μαύρα εκατομμύρια που... ξέχασαν στο χρηματοκιβώτιο του (απο)κόμματος - Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει;

Μούγκα οι ΠΑΣΟΚοι για τα 15 μαύρα εκατομμύρια που... ξέχασαν στο χρηματοκιβώτιο του (απο)κόμματος - Ένας εισαγγελέας δεν υπάρχει;
Ανακοίνωση με την οποία ουσιαστικά δεν απαντάει σε τίποτα εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τα 15 εκατ. ευρώ σε μετρητά που βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιό του.
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι: «Τα τρέχοντα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ είναι λιτά, η διαχείρισή τους απολύτως διαφανής και αυτό δεν επιτρέπει αμφισβήτηση. Όσον αφορά στο πόρισμα του ελέγχου που με δική μας πρωτοβουλία έγινε για την περίοδο 2007-2012, βρίσκεται από τις 11/10/2013, δηλαδή επί 27 μήνες στα χέρια των εισαγγελικών αρχών.»
Θυμίζουμε την είδηση: «Αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ της "Real News" σύμφωνα με το οποίο: "η εισαγγελική έρευνα για τη «μαύρη» τρύπα στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να διογκώθηκε επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου, σχεδόν δύο χρόνια αφότου ξεκίνησε με παραγγελία της τότε προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτας Φάκου, καταλήγει στην κλήση, ως υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, του επί σειρά ετών υπευθύνου οικονομικών του κινήματος Ροβέρτου Σπυρόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τις καταθέσεις των ελεγκτών που ερεύνησαν τα οικονομικό του κόμματος την περιόδο 2004-2012 προκειμένου να διαπιστώσουν πώς δημιουργήθηκε το χρέος των περίπου 140 εκατ. ευρώ, τα ερωτήματα που προκύπτουν εστιάζουν κυρίως σε δύο σημεία για τα οποία καλείται ο Σπυρόπουλος να δώσει διευκρινίσεις.
Το πρώτο είναι ότι κατά τον έλεγχο προέκυψε ότι στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος υπήρχαν 15 εκατ. ευρώ σε μετρητά! Έτσι, ο Ρ. Σπυρόπουλος καλείται να δώσει εξηγήσεις γιατί κρατείτο ένα τόσο μεγάλο ποσό στο χρηματοκιβώτιο του κόμματος και δεν είχε κατατεθεί σε κάποια τράπεζα και το δεύτερο, γιατί για μεγάλο μέρος των δαπανών της επίμαχης περιόδου δεν υπάρχουν παραστατικά. Επίσης διερευνάται η τέλεση αξιόποινων πράξεων που είχαν ως αποτέλεσμα τυχόν ζημία του κόμματος όπως απιστία και υπεξαίρεση και αναμένεται η κατάθεση του Σπυρόπουλου."»
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά αποδέχεται τις κατηγορίες και μεταφέρει την ευθύνη σε ένα και μόνο άτομο για όλο αυτό το μετρητό που βρέθηκε στο χρηματοκιβώτιό του την ίδια ώρα που ο Λαός πένεται και τα χρέη του ΠΑΣΟΚ προσεγγίζουν τα 150 εκ. ευρώ.
Οι εισαγγελείς δεν έχουν παρέμβει ακόμα να αποδώσουν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργανώσεως για το ΠΑΣΟΚ ή τουλάχιστον να κοιτάξουν την όλη υπόθεση.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: