Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

tsamides
  Γράφει η Κορίνα Πενέση
  Το θράσος των τσάμηδων στην Αλβανία δεν έχει όριο. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι διοργανώνουν συνέδριο με αίτημα την αναγνώριση «γενοκτονίας» από τους Έλληνες! Αρκετά δημοσιεύματα σχετικά με το θέμα εμφανίστηκαν στον αλβανικό Τύπο του Κοσόβου, στο οποίο υπάρχει και δραστηριοποιείται μια οργάνωση με σκοπό τη συγκρότηση της «Μεγάλης Αλβανίας» στα Βαλκάνια. Η οργάνωση λέγεται Εθνικό Μέτωπο Κοσόβου.
Το εν λόγω συνέδριο έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο του 2016 και διοργανώνεται από το προαναφερθέν Μέτωπο σε συνεργασία με έναν άλλο φορέα, τον λεγόμενο Δημοκρατικό Αλβανικό Σύλλογο – Τσαμουριά. Αυτοί οι δύο φορείς οργάνωσαν πρόσφατα ημερίδα με θέμα: «Το Εθνικό Μέτωπο, η Τσαμουριά και τα πατρώα εθνικά αλβανικά εδάφη», με σκοπό να λύσουν, όπως λένε, το άλυτο πρόβλημα του αλβανικού λαού της Τσαμουριάς…
Ο πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου του Κοσόβου, Σελμόν Μπερίσα, ανέφερε στην ημερίδα αυτή πως το Εθνικό Μέτωπο εργάζεται εδώ και πέντε χρόνια για το «Τσάμικο ζήτημα», το οποίο είναι άρρητα συνδεδεμένο με την Εθνική Ένωση των Αλβανών (εννοώντας, φυσικά, τη «Μεγάλη Αλβανία»).
Σύμφωνα με τον γ.γ. του λεγόμενου «Εθνικού Συμβουλίου της Τσαμουριάς», Λισέν Μπασκεκούρτη, τα τέσσερα θεματικά κεφάλαια που αποτελούν το «Τσάμικο ζήτημα» και με τα οποία θα ασχοληθούν είναι τα εξής: α) αναγνώριση της γενοκτονίας (!) του Τσάμικου λαού, β) παράθεση των στοιχείων που αποδεικνύουν τις διώξεις εναντίον του τσάμικου πληθυσμού που εφαρμόστηκαν από τις ελληνικές κυβερνήσεις, γ) ο επαναπατρισμός του διά… της βίας εκτοπισμένου τσάμικου πληθυσμού, δ) Η επιστροφή των περιουσιών που δημεύθηκαν εξαιτίας της στάσης των Τσάμηδων μετά το τέλος του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
Η αλβανική προπαγάνδα ανακίνησε το θέμα της Τσαμουριάς το 1990. Η εκστρατεία μέσω κινήσεων όπως η πολιτική οργάνωση «Τσαμερία» ή η συγκρότηση «Ανεξάρτητης Ταξιαρχίας της Τσαμουριάς» ακόμα και οργανώσεις σε διεθνές επίπεδο όπως η Albanian American Organization Chameria στις ΗΠΑ επιχείρησε να επαναπροβάλλει τις διεκδικήσεις των Τσάμηδων.
Στις 25 Ιουλίου 2000 μάλιστα, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Αλβανικής Βουλής ανακοίνωσε ότι η Τσαμουριά συνεχίζει να αποτελεί εθνική υπόθεση για την Αλβανία. Ας μην ξεχνάμε ότι με το που εξελέγη η… “πρώτη” – και τελευταία ελπίζουμε για το καλό της χώρας – δήθεν, αριστερή κυβέρνηση του Τσίπρα, οι αλβανοί δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν ότι στην Ελλάδα βρίσκονται χιλιάδες αλβανοί οι οποίοι στήριξαν το κόμμα του Τσίπρα προφανώς με κάποιες απαιτήσεις οι οποίες θα πρέπει σύντομα να ικανοποιηθούν.
Η καταγγελτική ρητορεία περί διεκδίκησης ελληνικών εδαφών στα πλαίσια του οράματος περί δημιουργίας της «Μεγάλης Αλβανίας», η εκμετάλλευση του ζητήματος εκ μέρους της Τουρκίας αλλά και εκ μέρους της κρατικής οντότητας του Κοσόβου (που εγείρει και αυτή αξιώσεις) δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.
Η Χρυσή Αυγή όντας η Εθνική αντιπολίτευση θα συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στις αλυτρωτικές βλέψεις των αλβανών και των πρόθυμων συριζαίων που ετοιμάζονται να τις εκπληρώσουν.
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: