Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ο Alexis και ο Πάκης δε πάνε Πειραιά λόγω… συμφώνου και ....Σεραφείμ!


050116 TSIPRASΤελικά η Θρησκευτική, Πολιτειακή, και Πολιτική ηγεσία της χώρας (Ιερώνυμος, Παυλόπουλος, Τσίπρας) δεν θα παραστούν εφέτος στον καθιερωμένο αγιασμό των υδάτων για την εορτή των Αγίων Θεοφανείων στον Πειραιά. Ο Τσίπρας προτιμά να πάει κάπου πιο “ανεκτικά” αντί για τον Πειραιά,ω ς είθισται!
Ο λόγος είναι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει με τον Μητροπολίτη Πειραιώς, αλλά και άλλους ιεράρχες για την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης, ο Παυλόπουλος δεν θέλει να ταυτιστεί η πρώτη του εμφάνιση σε Αγιασμό Υδάτων με τον Μητροπολίτη Πειραιώς. Αλήθεια, αναρρωτιόμαστε εμείς, με ποιους θέλει ο κύριος Πρόεδρος να ταυτίζεται, μήπως με αυτούς που απεργάζονται την πλήρη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας; Προφανώς.
Όσο για τον Ιερώνυμο σαν βολική δικαιολογία βρήκε μία παλαιότερη πρόσκληση του Μητροπολίτη Σμύρνης Συμεών και θα παραστεί στην λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο και στην συνέχεια στην κατάδυση του Σταυρού στην παραλία του Φλοίσβου. Τι διαφορετικό θα μπορούσαμε να περιμένουμε από έναν ιεράρχη ο οποίος παραμονές Χριστουγέννων έκανε την εξωφρενική δήλωση ότι και «ο Χριστός στην εποχή του πρόσφυγας ήταν».
Το μείζον, όμως, θέμα που ανακύπτει είναι ότι η κυβέρνηση και όχι μόνον για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα μίας κοινωνικής μειοψηφίας διχάζουν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και μάλιστα σε μία μεγάλη Χριστιανική γιορτή.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: