Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Η Ρωσία παρατάσσει οπλισμένα ρομπότ κατά των τζιχαντιστών στη Συρία

Η Ρωσία παρατάσσει οπλισμένα ρομπότ κατά των τζιχαντιστών στη Συρία
Οι τελευταίες πληροφορίες από τα πεδία μάχης στην Συρία αναφέρουν ότι η Ρωσία αναπτύσσει μη επανδρωμένα θωρακισμένα οχήματα μάχης κατά των ισλαμοσυμμοριτών.
Τα ρωσικά ρομπότ χρησιμοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία συνδράμοντας στον συριακό στρατό προ ολίγων ημερών στις μάχες για την ανακατάληψη της πόλης Αλέπο από τους ισλαμιστές τρομοκράτες. Ήταν η πρώτη φορά που ρωσικά ρομπότ χρησιμοποιήθηκαν σε πεδίο μάχης.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πρωτοστατώντας στην σύγχρονη στρατιωτική τεχνολογία δημιούργησαν θωρακισμένα ρομπότ εξοπλισμένα με ημιβαρέα όπλα και ικανά να αντιμετωπίσουν αυτόνομα τον εχθρό σε συνθήκες ανοικτού και κλειστού πεδίου μάχης.
Τα ρωσικά ρομπότ με την κωδική ονομασία Argos ζυγίζουν περίπου 1 τόνο, κινούνται με ταχύτητα 20 χλμ/ώρα και είναι αμφίβια, μπορούν δε να «εργάζονται» άνευ διακοπής 20 ώρες. Είναι εξοπλισμένα με πολυβόλο των 7.62 mm και φέρουν 3 αντιαρματικούς εκτοξευτές RPG-26 ή 2 εκτοξευτές RShG-2.
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας οι ένοπλες δυνάμεις «σκοπεύουν να χρησιμοποιούν τα ρομπότ Argo έτσι ώστε να αυτοματοποιήσουν όσο το δυνατό την μάχη που δίνουν στην Συρία».
Τα ρομπότ  ελέγχονται απ’ ευθείας από την Μόσχα, μέσω πληροφοριών από μη επανδρωμένα αεροχήματα (drones) και των οδηγιών του επίγειου σταθμού διοίκησης Andromeda-D που βρίσκεται στο πεδίο της μάχης.
http://www.xryshaygh.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: