Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΙΑ: 1.000 ΜΕΛΑΜΨΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ! -ΒΙΝΤΕΟ-


Ψάχνουν 1.000 άντρες «αραβικής ή βορειοαφρικανικής καταγωγής»

Μια παράξενη υπόθεση μαζικών σεξουαλικών επιθέσεων ερευνούν οι αστυνομικές αρχές στην Κολωνία.

Κι όμως, σύμφωνα με καταγγελίες, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς περίπου 1.000 άντρες επιτέθηκαν σεξουαλικά σε δεκάδες γυναίκες, στην κεντρική πλατεία της γερμανικής πόλης, ενώ μια γυναίκα δήλωσε στις αρχές ότι έπεσε θύμα βιασμού!

Σύμφωνα με τον «Independent», η γερμανική αστυνομία έλαβε πολλές καταγγελίες από γυναίκες οι οποίες υποστηρίζουν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων, λίγη ώρα πριν αποχαιρετήσουν το 2015.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολωνίας είπε σε γερμανικά ΜΜΕ πως αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι επιθέσεις έγιναν από μια ομάδα 1.000 περίπου αντρών «η εμφάνιση των οποίων έδειχνε πως είχαν αραβική ή βορειοαφρικανική καταγωγή».

Το πλήθος των αντρών αυτών φέρεται να είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία της πόλης της Κολωνίας, ανάμεσα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό της σταθμό και τον καθεδρικό της ναό.

Μόλις η είδηση έγινε γνωστή, ένας βουλευτής από το κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ υποστήριξε τα γεγονότα «είναι απόδειξη πως η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει τα σύνορά της».

Ωστόσο, την ίδια ώρα, αστυνομικές πηγές ανέφεραν ακόμη ότι κάποιοι από τους άντρες που κατηγορούνται για τις επιθέσεις «είναι γνωστοί στις αρχές εδώ και λίγο καιρό» και πως δεν πρόκειται για μετανάστες που μόλις έφτασαν στην χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες ήταν ηλικίας 15 έως 35 ετών -και πιθανότατα βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ- «πλημμύρισαν» ξαφνικά το κέντρο της πόλης και άρχισαν αρχικά να ρίχνουν πυροτεχνήματα.

Εικόνες από το χάος με τα πυροτεχνήματα στο κέντρο της Κολωνίας 



Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, ενώ οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον ερχομό του 2016 ήταν σε εξέλιξη έξω από τον καθεδρικό ναό της πόλης, κάποιοι από αυτούς άρχισαν να επιτίθενται σεξουαλικά σε γυναίκες, ενώ άλλοι έκλεβαν όσους πολίτες βρίσκονταν στην πλατεία.

Όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ, τουλάχιστον 80 άνθρωποι έπεσαν θύματα των αντρών αυτών, ανάμεσά τους και 35 γυναίκες. Ένα από το θύματα, η Κάτια Λ., είπε οι δράστες άρχισαν να την αγγίζουν σε όλο της το σώμα.

«Ήταν ένας εφιάλτης. Αν και φωνάζαμε για να φύγουν εκείνοι δεν σταματούσαν. Νομίζω με άγγιξαν τουλάχιστον 100 φορές σε απόσταση 200 μέτρων. Ευτυχώς φορούσα παντελόνι εκείνο το βράδυ...», είπε η γυναίκα.

Λίγη ώρα μετά τις επιθέσεις και αφού τα θύματα ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές, 143 ντόπιοι αστυνομικοί και 70 ομοσπονδιακοί κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης και άρχισαν τις έρευνες. Ωστόσο, ήταν ήδη αργά και πολύ σκοτεινά για να βρουν τους δράστες.
http://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: