Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ο ΚΟΥΛΗΣ Ο… ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΥΔΟΥΛΑ

kyriakos_mitsotakis
Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Ως γνωστόν, ο Κούλης ο… μεταρρυθμιστής έχει μια… μανία με τις απολύσεις. Δώστου απολύσεις και πάρτου την ψυχή! Επειδή όμως αργεί η μέρα να γίνει –αν γίνει ποτέ- πρωθυπουργός της Ελλάδος, για να κάνει μερικές εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις και να φχαριστηθεί η ψυχούλα του, κάνει… προπόνηση στις απολύσεις στην νουδούλα.   
Έτσι, ο Γενικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής (πρόκειται για το κρατικοδίαιτο «επιστημονικό» ίδρυμα της νουδούλας…), Μενέλαος Δασκαλάκης επέδωσε τις πρώτες έξι απολύσεις σε ισάριθμους επιστημονικούς συνεργάτες του Ινστιτούτου. Οι πέντε εξ’ αυτών απολύονται άμεσα, ενώ η έκτη θα απολυθεί σε δύο εβδομάδες, οπότε και λήγει η άδεια μητρότητας που έχει πάρει.
Ωστόσο, υπάρχει ένα μικρό… προβληματάκι: να, οι εργαζόμενοι του ινστιτούτου της νουδούλας έχουν εννέα ολόκληρους μήνες να δούνε το… χρώμα του χρήματος και όπως φαίνεται τα οφειλόμενα δεν πρόκειται να τους καταβληθούν ποτέ, γιατί το ταμείον είναι… μείον. Ομοίως, δεν πρόκειται να τους καταβληθούν και οι προβλεπόμενες από τον νόμο (τον νόμο; Ποιον νόμο;) αποζημιώσεις.
Κι αυτές οι απολύσεις είναι μόνο η αρχή! Όπως λένε οι πληροφορίες, οι περισσότεροι υπάλληλοι της νουδούλας θα πάρουν την… άγουσα για τα σπίτια τους, για να δοθεί ένα μήνυμα και στους υπόλοιπους εργαζομένους της χώρας, για το τι τους περιμένει αν και όταν γίνει ο Κυριάκος πρωθυπουργός!
http://ethnikismos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια: