Δευτέρα 31 Ιουλίου 2023

Η Χρυσή Αυγή τίμησε του Ήρωες της μάχης των Δερβενακίων.

 

Η Χρυσή Αυγή τίμησε του Ήρωες της μάχης των Δερβενακίων.

Κλιμάκιο Συναγωνιστών από την Αργολίδα, επισκέφθηκε το μνημόνιο της μάχης των Δερβενακίων και Τίμησε τους Ήρωες που διέλυσαν τον στρατό του Δράμαλη.

Ήταν ο Ιούλιος του 1822, όταν ο Δράμαλης κατέβηκε στο Μοριά για να καταστείλει την Ελληνική Επανάσταση, να σφάξει και να κάψει.

Κατά την πολιορκία του Ναυπλίου και με τους πολιτικούς αξιωματούχους να φεύγουν πανικόβλητοι, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης κύρηξε πανστρατιά.

Με συντονισμένες ενέργειες περιόρισε τον στρατό του Δράμαλη και με την τακτική της “καμένης γης” τον εξουθενωσε, αναγκάζοντας τον να πάρει το δρόμο της επιστροφής προς την Κόρινθο για ανασύνταξη και ανεφοδιασμό.

Στις 26 Ιουλίου 1822, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.500 άνδρες έπιασαν το στενό πέρασμα των Δερβενακίων, της μοναδικής διαδρομής που είχε απομείνει στο στρατό του Δράμαλη.

Η στρατιωτική ιδιοφυΐα του Κολοκοτρώνη και το πάθος των Ελλήνων, οδήγησαν σε μια μεγαλειώδη νίκη για τα Ελληνικά Όπλα και σε μια πανωλεθρία για τους υπερφίαλους, λόγω της στρατιωτικής τους ισχύς, Οθωμανούς.

Αυτοί οι Ήρωες είναι ο φάρος που μας οδηγεί στους Εθνικούς μας Αγώνες και η Χρυσή Αυγή θα τους μνημονεύει και θα τους Τιμάει αιώνια.

Τέλος, στεφάνι για την Χρυσή Αυγή κατέθεσε ο Συναγωνιστής Ανδρονικίδης Παύλος.


https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: