Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Η Νέα Δημοκρατία δεν κατηγορήθηκε για εγκληματική οργάνωση για την δολοφονία Τεμπονέρα…

 

Η Νέα Δημοκρατία δεν κατηγορήθηκε για εγκληματική οργάνωση για την δολοφονία Τεμπονέρα…

Το τραγικό περιστατικό στο Κερατσίνι δεν έγινε σε κάποια πολιτική συγκέντρωση, ούτε είχε χαρακτήρα πολιτικό και το μόνο που πράγματι ισχύει είναι ότι ο Ρουπακιάς ήταν οπαδός της Χρυσής Αυγής, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια ήταν οπαδός της Πολιτικής Άνοιξης του Σαμαρά και του ΚΚΕ. Η υπόθεση Τεμπονέρα όμως ήταν τελείως διαφορετική, αφού με πρωτοβουλία αριστερών κομμάτων και οργανώσεων είχαν γίνει καταλήψεις των σχολείων και ο τότε υπουργός της Ν.Δ. Κοντογιαννόπουλος και το κόμμα γενικά είχε προτρέψει τους οπαδούς του να ανακαταλάβουν τα σχολεία! Σε μία επιχείρηση, λοιπόν, “ανακαταλήψεως” δολοφονήθηκε ο Τεμπονέρας και μάλιστα απ’ ό,τι λέγεται όχι από τον Καλαμπόκα, που του χρεώσαν τα πάντα γιατί ήταν επώνυμο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά από άλλον νεοδημοκράτη…

Δεν βρέθηκε όμως τότε κάποιος εισαγγελέας να πει ότι η Νέα Δημοκρατία είναι εγκληματική οργάνωση, όπως έγινε με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. 

Μάλιστα ο τότε υπουργός παιδείας που θεωρήθηκε υπεύθυνος ηθικά και πολιτικά για την δολοφονία Τεμπονέρα επανήλθε πρόσφατα στην δημοσιότητα.

Η παρέμβαση Κοντογιαννόπουλου κατά της βίας της αριστεράς, στα ΑΕΙ προκάλεσε την αντίδραση του γιου του Τεμπονέρα, ο οποίος δήλωσε: «Το πολιτικό του βιογραφικό είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις οργανωμένες παρακρατικές ομάδες της δεξιάς», η σκληρή απάντηση του Διονύση Τεμπονέρα.

Σε δηλώσεις κατά της Αριστεράς για να δικαιολογήσει την αναγκαιότητα, όπως λέει, της ίδρυσης πανεπιστημιακής αστυνομίας, επιδόθηκε με άρθρο του στην εφημερίδα Βήμα της Κυριακής με τίτλο «Παιδεία και Αριστερά», ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος. Άρθρο που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση του Διονύση Τεμπονέρα μια και ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος ήταν όπως επισημαίνει ο «Υπουργός Παιδείας, της “δολοφονίας Τεμπονέρα”». 

Ο Διονύσης Τεμπονέρας με ανάρτησή του επισημαίνει ότι δεν είναι δυνατόν ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος να κουνάει το δάχτυλο στην εκπαιδευτική κοινότητα για τη βία, όταν «το πολιτικό του βιογραφικό είναι άρρηκτα  συνδεδεμένο με τις οργανωμένες παρακρατικές ομάδες της δεξιάς, που χτύπησαν, ξυλοφόρτωσαν, ξυράφισαν και τελικά δολοφόνησαν εν ψυχρώ».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Κοντογιαννόπουλος υποχρεώθηκε σε παραίτηση την επομένη της δολοφονίας του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα και ενώ οι αντιδράσεις είχαν επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Παράλληλα αποσύρθηκε και το σχέδιο νόμου που είχε καταθέσει.

Αυτά συνέβησαν τότε και κανένας βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δεν πήγε φυλακή… και όχι μόνον! Ήταν συνήγοροι υπερασπίσεως στην δίκη για την δολοφονία Τεμπονέρα. Είναι φανερό, λοιπόν, ότι η ζυγαριά της δικαιοσύνης σε αυτήν την χώρα είναι ζυγαριά μπακάλη και όχι δικαστή! 

https://xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: