Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες: Τα πύρινα μέτωπα σε Σαρωνίδα, Λουτράκι και Δερβενοχώρια – Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα ΣΤΟΧΟΣ Ιουλίου 18, 2023

 

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές που εκδηλώθηκαν τη Δευτέρα 17 Ιουλίου σε Σαρωνίδα, Δερβενοχώρια και Λουτράκι. Επί ποδός βρίσκεται ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχου, Γιάννη Αρτοποιού, η μάχη με τα πύρινα μέτωπα είναι συνεχής. «Ισχυρές δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να επιχειρούν σε όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών και σε αρκετές περιπτώσεις υπό πολύ αντίξοες συνθήκες».

Στη Σαρωνίδα, η μάχη από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνεται αυλή με αυλή, σπίτι με σπίτι, καθώς υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις στην περιοχή. Μέχρι τις 21:00, στην κατάσβεση της φωτιάς συνέδραμαν και εναέρια μέσα, τα οποία θα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν ξανά ρίψεις νερού με το πρώτο φως. Η προσπάθεια των πυροσβεστών θα συνεχιστεί όλο το βράδυ από τις επίγειες δυνάμεις.


Στο μέτωπο του Λουτρακίου, οι προσπάθεια των αρχών εστιάζονται στο να μην περάσουν οι φλόγες από την Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στους οικισμούς που βρίσκονται νότια της εθνικής. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί από την Ήπειρο, τη Στερεά και την Πελοπόννησο. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 135 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 50 οχήματα, ενώ μέχρι τη δύση του ήλιου πραγματοποιούνταν ρίψεις νερού από οκτώ αεροπλάνα και πέντε ελικόπτερα. Μάλιστα, δύο από τα ελικόπτερα είχαν διατεθεί από το ΓΕΕΘΑ και ένα ακόμη για τον συντονισμό τους.

Επίσης, το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 40 άτομα ως πεζοπόρα τμήματα, καθώς και τέσσερα μηχανήματα έργων. Σύμφωνα πάντα με την πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκαν κάτοικοι σε αρκετές περιπτώσεις και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία, ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε αρκετά σπίτια.

Δερβενοχώρια: Ανθρώπινο τοίχος να μην περάσουν οι φλόγες στην Πάρνηθα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Βοιωτία λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στο Πάνακτο Δερβενοχωρίων, στη Βοιωτία, κοντά στα όρια με την Αττική. Στην περιοχή επιχειρούν 105 πυροσβέστες 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 30 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούσαν 7 αεροσκάφη 4 ελικόπτερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται για αποτρέψουν την πιθανότητα επέκτασης της φωτιάς στην Πάρνηθα.

https://www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: