Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

Η επερχόμενη οικονομική καταστροφή αλλάζει το τοπίο στην αγορά των ακινήτων

Μεγάλες αλλαγές λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό στην αγορά των ακινήτων, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θεμιστοκλή Μπάκα, προέδρου του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών Ε-Real Estates στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με αυτά, πολλοί ιδιοκτήτες επιστρέφουν στην παραδοσιακή μακροχρόνια μίσθωση (εφόσον οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, με τα Airbnb αποτελούν παρελθόν…) ή προσπαθούν να πωλήσουν τώρα το ακίνητό τους, ρίχνοντας τις τιμές.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Κυψέλη, όπου η μείωση των ζητούμενων τιμών πώλησης κυμαίνεται από 9,18% έως και 20%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και μεγάλες μειώσεις που αγγίζουν το -40%.
Ο λόγος προφανής: πολλοί Έλληνες έχουν αντιληφθεί την καταιγίδα που φέρνει ο Μητσοτάκης και η… υγειονομικώς ορθή παρέα του, με την ανεργία, τη φτώχεια και τα Μνημόνια και επιχειρούν τώρα να πουλήσουν με τη λιγότερη δυνατή χασούρα, για να μη φτάσουν στο σημείο να αναγκαστούν να τα πουλήσουν αργότερα για «έναν ντενεκέ λάδι», όπως στην κατοχή!
Βέβαια, εκτός από τους ιδιοκτήτες ακινήτων, την μνημονιακή καταιγίδα περιμένουν πως και πως οι τράπεζες και τα «funds», που γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» (από τον ίδιο τον Μητσοτάκη…) για το σχέδιο οικονομικής εξαθλίωσης των Ελλήνων, μέσω του “lockdown” και των… υγειονομικώς ορθών μέτρων, προκειμένου να αναγκαστούν να πουλάνε τις περιουσίες τους όσο-όσο στους «επενδυτές». Και δεν αγοράζουν τίποτα τώρα, περιμένοντας σαν τα κοράκια την οικονομική «πτωματοποίηση» των Ελλήνων, για αγοράσουν «μπιρ παρά»!
Αναφέρει σχετικά ο κ. Μπάκας:
«Πολλά funds »παγώνουν» τις προγραμματισμένες επενδύσεις τους. Συγκεκριμένο παράδειγμα, αποτελεί fund με κεφάλαια από το Ισραήλ που έχει ήδη επενδύσει πολλά εκατομμύρια ευρώ στο κέντρο της Αθήνας και ο προγραμματισμός του για το 2020 ήταν η επένδυση επιπλέον 100 εκατ. ευρώ σε γραφειακούς χώρους, χώρους φιλοξενίας, mall και students flats, πριν λίγες ημέρες, αποφάσισε να σταματήσει οποιαδήποτε επένδυση στην Ελλάδα».

Καταλάβατε τώρα που οδηγεί συνειδητά την Ελλάδα ο Εφιάλτης Μητσοτάκης, με πρόσχημα τον… κορωνοϊό;
http://www.xrisiavgi.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: